«Kings» pēc gada pārtraukuma izcīna Stenlija kausu (6)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvēju piektdien pēc gada pārtraukuma un otro reizi kluba pastāvēšanas vēsturē kļuva Losandželosas «Kings» komanda.

Finālsērijas piektajā mačā «Kings» hokejisti savu skatītāju priekšā ar 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 1:0) otrajā pagarinājumā uzvarēja Ņujorkas «Rangers» vienību, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-1. Visās trijās šīs sērijas mājas spēlēs Losandželosas kluba pārstāvji atspēlējās no nokļūšanas zaudētājos un pēc tam uzvarēja pagarinājumā.

Pirmajā trešdaļā Džastins Viljamss vadībā izvirzīja «Kings» komandu, bet otrās trešdaļas gaitā 2:1 viesu labā panāca Kriss Kreiders un Braiens Boils, kurš bija precīzs 30 sekundes pirms došanās atpūtā. Tomēr Ņujorkas kluba hokejisti kārtējo reizi šajā sērijā nespēja pārsvaru nosargāt. 4

Vispirms trešās trešdaļas astotajā minūtē 2:2 panāca slovāks Marians Gaboriks, bet pēc bezvārtu neizšķirti aizvadīta pirmā pagarinājuma otrā pagarinājuma 15.minūtē jeb spēles 95.minūtē uzvaru Losandželosas komandai atnesa Aleks Martiness. Tieši Martiness tika nosaukts par mača spožāko zvaigzni.

Ņujorkas «Rangers» vārtsargam Henrikam Lundkvistam darba šajā mačā bija vairāk nekā Džonatanam Kvikam - attiecīgi 48 un 28 atvairīti metieni.

Par Stenlija kausa izcīņas vērtīgāko spēlētāju kļuva Viljamss, kurš 26 mačos guva deviņus vārtus un veica 16 rezultatīvas piespēles, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +13.

Pirms tam šajā sērijā «Kings» komanda bija izvirzījusies vadībā ar 3-0, iekams iepriekšējā mačā «Rangers» savā laukumā tika pie pirmās uzvaras. Vienīgo sekmīgo atspēlēšanos pēc nonākšanas iedzinējos ar 0-3 Stenlija kausa finālā 1942.gadā īstenojusi Toronto vienība «Maple Leafs».

Pirms tam šosezon «Kings» komanda kļuva par pirmo līgas vēsturē, kas vienā izslēgšanas turnīrā trīs reizes tikusi līdz septītajai spēlei, bet tajā allaž uzvarējusi, turklāt vienmēr paveikusi to izbraukumā.

«Kings» komanda Stenlija kausu līdz šim vienīgo reizi bija izcīnījusi 2012.gadā, bet pirms tam finālā spēlēja arī 1993.gadā.

Arī 2012.gada finālā pret Ņūdžersijas «Devils» komandu «Kings» izvirzījās vadībā ar 3-0, taču sērija noslēdzās pēc sešām spēlēm.

Tikmēr Ņujorkas klubs Stenlija kausu izcīnījis četras reizes - 1928., 1933., 1940. un 1994.gadā. Iepriekšējais triumfa gads vienlaicīgi bija līdz šim pēdējā reize, kad komanda spēlējusi finālā.

Pērn pie Stenlija kausa tika Čikāgas «Blackhawks» komanda, kas šosezon zaudēja «Kings» hokejistiem Rietumu konferences finālsērijā.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu