Siguldā notiks jau sestie Blūza svētki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Guntis

25. jūlijā no plkst.18 Siguldas pilsdrupu estrādē notiks jau sestie Blūza svētki. Kā noskaidrojām pašvaldībā, festivāls pulcēs gan pašmāju mūziķus, gan arī blūzmeņus no ASV, Austrijas un Lietuvas.

Dalību Blūza svētkos ir apstiprinājis jaunais Latvijas blūzmenis Jānis Zvērs jeb «Johnny B Beast», gados jaunais pašmāju kolektīvs «The Coco'nuts», kā arī Latvijas blūza vecākā paaudze «The Blues Gang» un vecmeistars Jānis Vanadziņš ar savu kolektīvu «Mozambika».

Festivālu turpinās viesi no ārzemēm - kopā ar Lietuvas blūza veterānu Aleksandru Belkinu un domubiedriem uzstāsies Teksasas blūza dziesminieks Kīgens Makinrojs. Savu Eiropas turneju tieši Siguldā noslēgs vēl viens viesis no tālās Amerikas - Sedriks Bernsaids. Mūziķis jau vairākkārt ir atzīts par labāko blūza bundzinieku un piecas reizes saņēmis prestižo «The Blues Music Award» balvu.

Noslēgumā uz skatuves kāps ērģelnieks Rafaels Resnigs no Austrijas ar savu grupu «The Soul Gift Band». «Hammond» ērģeļu cienītājiem būs iespēja izbaudīt viņa aizrautīgo priekšnesumu uz īstām B3 ērģelēm ar «Leslie» rotorskaļruņiem. 2013.gadā žurnāla «Downbeat» aptaujā Resnigs tika nominēts gada labākā ērģelnieka kategorijā. Uz skatuves šim kolektīvam pievienosies mūsu saksofonists Toms Rudzinskis un trompetists Oskars Ozoliņš.

Apmeklētājiem ar īpašām vajadzībām būs paredzētas autostāvvietas Jaunās pils teritorijā - iespējami tuvu ieejai estrādē -, kā arī rezervētas sēdvietas koncerta norises vietā.

Biļetes uz Siguldas Blūza svētkiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Festivālu organizē Latvijas Blūza atbalsta biedrība sadarbībā ar Siguldas novada domi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu