Eihmanis un Švanka uzvar Latvijas Amatieru golfa čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Latvijas Golfa federācija

Roberts Eihmanis un Anna Diāna Švanka svētdien «Ozo Golf Club» laukumā, Rīgā, uzvarēja 28. Latvijas Amatieru golfa čempionātā, kur cīņas risinājās trīs dienas. Eihmanis nacionālajā amatieru čempionātā palika nepārspēts trešo reizi pēdējos četros gados, savukārt Švanka ar karjerā labāko rezultātu izcīnīja pirmo titulu, informē Latvijas Golfa federācijas (LGF) preses daļa.

Pirmajās divās sacensību kārtās iekrātais pārsvars palīdzēja Eihmanim sekmīgi aizstāvēt pērn iegūto čempiona titulu un uzvarētājs pēdējā kārtā noturēja aiz sevis pieckārtējo uzvarētāju Kārli Broderu. Trīs kārtu summā Eihmanis uzvarēja ar 226 sitieniem jeb 10 sitieniem virs teorētiski nepieciešamās normas (PAR). Broders uzvarētājam zaudēja trīs sitienus, lai gan pirms sacensību pēdējās dienas no līdera atpalika deviņus sitienus. Trešo vietu ar 235 sitieniem nodrošināja Nikolajs Keņins.

Broders neveiksmīgi aizvadīja sacensību pirmo dienu, nospēlējot ar 81 sitienu un no Eihmaņa atpaliekot 10 sitienu tiesu. Otrajā kārtā Broders vienu sitienu atspēlēja un turpināja pakaļdzīšanos arī svētdien, tomēr radušos deficītu likvidēt nespēja.

Savukārt 19 gadus vecajai Švankai nacionālais amatieru čempionāts bija sezonā pēdējās nozīmīgās sacensības Latvijā, jo pēc pusotra mēneša viņa dosies uz ASV, kur Ziemeļkarolīnā ar sporta stipendiju iekļausies Kempbela universitātes golfa komandā.

Ļoti pārliecinošu uzvaru Švankai sieviešu konkurencē nodrošināja 218 sitieni jeb +2 virs PAR, kas junioru vecumā 11 čempionātos uzvarējušajai spēlētājai ir līdzšinējā karjerā pārliecinoši labākais rezultāts. Uzvarētājai 12 sitienus zaudēja otro vietu ieguvusī Austrumtenesijas valsts universitātes golfere Linda Dobele, bet trešā ar +24 virs PAR bija Laila Forstmane.

Trīskārtējais Latvijas amatieru čempions Eihmanis sezonas turpinājumā treniņos tieksies padarīt savu spēli stabilāku, lai nebūtu tik krasu rezultāta svārstību, kā nedēļas nogalē. Tālākā perspektīvā viņa mērķis ir 2020.gada Tokijas olimpiskās spēles, savukārt šosezon Eihmanis plāno daudz spēlēt sacensībās Eiropā.

Roberts Eihmanis: «Bija prieks spēlēt tik labi sarīkotā turnīrā un teicami sagatavotā laukumā. Pirmās divas dienas spēlēju ļoti labi, bet trešā diena man bija tāda, kāda bija... Sekoju līdzi rezultātam un beigās Kārlim [Broderam] biju priekšā vairs tikai trīs sitienus. Centīšos padarīt savu spēli stabilāku, vairāk piestrādāšu pie īsās spēles un ripināšanas, kas ir svarīgi labam rezultātam».

Savukārt Švanka priecājās, ka pirms drīzās došanās prom no Latvijas spēja pēdējā turnīrā mājās sasniegt savu labāko rezultātu un izcīnīt uzvaru, kādas viņas panākumu sarakstā līdz šim nebija. Turklāt sacensību otrajā dienā Švanka nospēlēja ar -4 zem PAR, kas ir jaunās golferes personiskais rekords atsevišķā sacensību kārtā.

Anna Diāna Švanka: «Bija brīnišķīgi sagatavots laukums, kas man palīdzēja labi nospēlēt. Ar nepacietību gaidu braucienu uz Ameriku, kur pievienošanos augstskolas komandai, un tam nopietni gatavojos. Sacensību sezonu sāku nedaudz vēlāk, kā ierasts, lai pēc ierašanās universitātē būtu labākajā formā. Uzvara Latvijas čempionātā rāda, ka esmu uz pareizā ceļa, un par to pašai ir liels prieks».

Visos līdzšinējos Latvijas amatieru čempionātos kopš 1995.gada ir piedalījušies tikai trīs spēlētāji - Andris Keisels, Māris Gulāns un LOK Goda prezidents Vilnis Baltiņš, kuri startēja arī šoreiz.

Latvijas Amatieru čempionāts ir augstākā līmeņa amatieru sacensības Latvijā, kuras organizē Latvijas Golfa federācija (LGF) sadarbībā ar «Ozo» golfa klubu un čempionāta ģenerālsponsoru Rīgas Brīvostu. Latvijas nacionālais čempionāts pirmo reizi notika 1987.gadā Zviedrijā, no 1995. līdz 1997.gadam uzvarētājus noteica Nītvaljas laukumā, Igaunijā, bet Latvijā sacensības notiek kopš 1998.gada.

Golfā amatierisms nav meistarības līmeņa, bet gan spēlētāja statusa raksturojums. Nacionālie amatieru čempionāti ir vienas no prestižākajām ikgadējām sacensībām arī tradicionālajās golfa lielvalstīs.

Latvijas Amatieru čempionāta rezultāti

Vīrieši (72 dalībnieku ieskaitē)

1.Roberts Eihmanis (77-73-79) +10 virs PAR

2.Kārlis Broders (84-72-73) +13

3.Nikolajs Keņins (80-79-76) +19

Sievietes (10 dalībnieču ieskaitē)

1.Anna Diāna Švanka (72-68-78) +2 virs PAR

2.Linda Dobele (75-81-74) +14

3.Laila Forstmane (82-79-79) +24

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu