Turpināsies «Gaismas pils» atvēršanas pasākums «Kaskādes» (12)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar no plkst.17 līdz 20 tiks atvērts Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas «Gaismas pils» 4.stāvs un notiks aktivitātes Mākslas un mūzikas centrā - Alfrēda Kalniņa Mūzikas lasītavā, Konrāda Ubāna Mākslas lasītavā, Audiovizuālajā lasītavā un Mazajā zālē.

Līdz 15.jūnijam notiks LNB stāvu atvēršanas pasākums «Kaskādes», kur tiks parādīts viss, ko piedāvās LNB.

LNB atklāšanas svētku radošais direktors Gatis Mūrnieks pastāstīja, ka katrā no četrām dienām ar īpašu programmu tiks izcelts kāds no stāviem. Viņš norādīja, ka stāvu atvēršanas pasākumos varēs dzirdēt lekcijas, piedalīties viktorīnās un spēlēs, kā arī apskatīt plašam apmeklētāju spektram piemērotas izstādes. Pēc Mūrnieka teiktā, atvēršanas pasākuma programma būs ļoti plaša.

14.jūnijā no plkst.11 līdz 17 tiks atvērts 5.stāvs, kur atrodas Letonikas un Baltijas centrs, izstāžu zāle, kā arī Reto grāmatu un rokrakstu lasītava un Latviešu folkloras krātuve. 15.jūnijā atvēršanu piedzīvos 6. un 7.stāvs, kuros atrodas Karšu un ģeotelpiskās informācijas lasītava un Sīkiespieddarbu lasītava, kā arī Bērnu literatūras centrs.

Foto: Ieva Lūka / LETA
Visas «Kaskāžu» dienas apmeklētājiem būs iespējams pieteikties ekskursijām pa «Gaismas pili».

Sākot no 17.jūnija, apmeklētājiem būs pieejams arī grāmatu klāsts mezonīna, 2. un 3.stāvā.

Jau ziņots, ka «Gaismas pils» oficiālā atklāšana jeb ēkas inaugurācija notiks šī gada 29.augustā, bet jau tagad norit aktīvs sagatavošanās darbs, lai augusta nogalē bibliotēka sniegtu apmeklētājiem visu pakalpojumu klāstu.

6.jūnijā LNB jaunā ēka tika pieņemta ekspluatācijā. Rīgas pilsētas būvvaldē pagājušajā nedēļā tika saņemti visi nepieciešamie atzinumi, un eksperti operatīvi izvērtēja visu dokumentāciju, tostarp izmaiņas, kas veiktas būvdarbu laikā.

    Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu