Kinopilsētā «Cinevilla» notiks gadskārtējās Jāņu svinības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kinopilsētā «Cinevilla» 23.jūnijā norisināsies gadskārtējās Jāņu svinības - «Jāņi Cinevillā», aģentūru LETA informēja filmu studijas «Platforma Film» pārstāvis Pāvils Raudonis.

Pasākuma laikā paredzēta sadziedāšanās ar Jāņa bērniem, brīvdabas kino skatīšanās, ugunskurs ar tā simbolisku iededzināšanu, Līgo gadatirgus ar bērnu laukumu un pliko skrējiens.

Par svētku muzikālo noformējumu gādās tādi mūziķi kā «Apvedceļš», Lauris Busulis un «Headline», «Galaktika», Roberts Gobziņš un «Resnie Putni», bet «SWH» Līgo paviljonā notiks diskotēka līdz rītausmai.

«Jāņus Cinevillā» vadīs Māris Grigalis, Zane Stocka un Ziedonis Veits.

«Jāņi Cinevillā» tiek rīkoti, lai varētu kopā nosvinēt Latvijā iecienītākos vasaras svētkus - Jāņus. Tie, kas jau citus gadus ir piedalījušies šajā pasākumā, saka, ka tieši kopīga latviešu saulgriežu svētku svinēšana padara svētkus tik īpašus un atmiņas par tiem dod spēku garajā Latvijas ziemā, stāsta Raudonis.

Gadskārtējās Jāņu svinības kinopilsētā sāksies plkst. 17. To apmeklējums bērniem līdz sešu gadu vecumam būs bez maksas, pārējiem biļetes cena būs septiņi eiro, autostāvvieta maksās vienu eiro, bet telšu pilsētiņa būs bez maksas.

Kā piebilst Raudonis, šogad kinopilsētai «Cinevilla» aprit desmit gadi. «Cinevilla» ir vienīgā plaša mēroga brīvdabas kino ekspozīcija Baltijā 150 hektāru platībā. Lielizmēra dekorācijas aizņem apmēram 15 hektārus, ko veido trīs galvenās daļas: Pilsēta - Rīga, priekšpilsēta/mazpilsēta - Pārdaugava un Rūdolfa sēta. Kinopilsēta ir ceturtā pilsēta Latvijā, kurai ir sava tramvaja līnija, turklāt tā atrodas tuvu Rīgai, kā arī citām vēsturiskām Latvijas pilsētām - Tukumam, Talsiem, Kuldīgai, Liepājai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu