Dundagā notiks Sklandraušu festivāls

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

25.jūlijā Dundagā notiks Sklandraušu festivāls, informēja Dundagas novada Tūrisma informācijas centra pārstāve Alanda Pūliņa.

Festivālā paredzēta sklandraušu cepšanas meistarklase, kurā sklandraušu cepējas Dženeta Marinska un Elma Zadiņa piedāvās iespēju jebkuram interesentam apgūt sklandraušu cepšanas māku. Dundagas pils pagalmā tiks atklāta sklandraušu ekspozīcija, bet pie parka estrādes notiks lielā sklandrauša veidošana. Festivāla noslēgumā notiks lielkoncerts «Sklandrausis - saules rausis», kurā piedalīsies kori, deju kolektīvi, folkloras kopas, kokļu ansambļi u.c. kolektīvi.

Festivāla laikā uzstāsies arī vokālā pedagoga Edgara Kramiņa vadītās vokālās mākslas laboratorijas «Izdziedi vasaru» dalībnieki, piedāvājot programmu «Latviešu tautas dziesmas XXI gadsimta ritmos un skaņās». Paredzēts arī valodnieces Janīnas Kursītes-Pakules seminārs par Kurzemes tradīciju vērtībām mūsdienu vidē, kas veltīts aizvadītās vasaras tradicionālās kultūras un mutvārdu vēstures ekspedīcijai Dundagas novadā. Notiks arī senlaiku mantu izsole, radošās darbnīcas un meistarklases, kurās varēs iepazīt senos amatus, kā arī citas aktivitātes. Svētku ballē spēlē grupa «Galaktika».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu