Šodien Rīgā notiek TEDx konference. Skaties tiešraidi!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Šodien Rīgas senākajā kinoteātrī Splendid Palace notiek Tehnoloģiju, izklaides un mākslas prezentāciju foruma TEDxRiga konference. Šā gada vadmotīvs ir Kultūras kultivēšana. Konferencē uzstāsies vairāk nekā 20 Latvijas un ārvalstu lektori un mākslinieki. TVNET piedāvā skatīties tiešraidi.

«Šogad konferences tēma ir kultūras kultivēšana, un tās laikā centīsimies atbildēt uz jautājumiem, kā iesēt, audzēt, sargāt un dalīties ar idejām. Tiek uzskatīts, ka labas ražas pamatā ir virkne priekšnosacījumu, mūsuprāt, arī kvalitatīvas idejas pamatā ir jāievēro tie paši nosacījumi. Šogad atbildēsim uz jautājumiem: Kā iesēt? Kā audzēt? Kā sargāt? Kā dalīties? Šogad īpašu paldies sakām TEDxRiga partnerim Lattelecom un piedāvājam vēl draudzīgākas cenas uz pasākumu klātienē - studentiem 30 eiro, pārējiem 40 eiro,» par TEDxRiga 2013 ideju stāsta organizatoru pārstāvis Pāvils Jurjāns.

TEDxRiga konference notiek četrās tematiskajās sesijās - kopā uzstājoties vairāk nekā 20 Latvijas un ārvalstu lektoriem. TEDxRiga 2014 uzstāsies tādi lektori kā komponists Ēriks Ešenvalds, advokāts un pasniedzējs Lauris Liepa, zinātnes žurnāliste Sandra Kropa, uzņēmējs, investors un IT speciālists Jānis Bergs, vjetnamiešu mākslinieks, kurš sevi dēvē par latvieti, Kao Viet Ngujen, amerikāņu - latviešu šefpavārs Kārlis Celms un daudzi citi.

Šā gada sākumā TEDxRiga komanda izsludināja konkursu Stāstu medības, kurā ikviens varēja pieteikt savu stāstu, kas var mainīt dzīvi, iedvesmot jauniem sasniegumiem, remdēt zināšanu slāpes, dalīties vērtīgā pieredzē vai vienkārši dot iemeslu aizdomāties. Žūrija, tiesības uzstāties uz TEDxRiga 2014 skatuves piešķīra Ghetto Games vadītājam Raimondam Elbakjanam, kura stāsts būs par savu dzīvi, kaisli un reizē atbildību, ar kuru dzīvo, lai iedvesmotu nākamos darītājus.

Konferences oficiālās valodas būs angļu un latviešu valoda. Iepazīties ar konferences norises programmu var mājas lapā tedxriga.com, kur pakāpeniski tiks publicēta arī visa informācija par lektoriem, soli pa solim atklājot TEDxRiga bagātīgo piedāvājumu. TEDxRiga partneris Lattelecom, atbalstītāji PINS, Stokholmas Ekonomikas augstskola Rīgā, Rīgas Nami, Rīga 2014, Amerikas Savienoto Valstu vēstniecība Latvijā, TINTO, SAMSUNG, Digibrand, Latvijas Universitāte.

Lai veicinātu ideju apmaiņu nacionālā līmenī, saskaņā ar TED moto Ideas Worth Spreading, dzima TEDx kustība, kas lokālām komūnām - sabiedrībai, organizācijām un personībām - dod iespēju veidot ilgtspējīgus dialogus. TEDx konferences plāno un koordinē vietējie organizatori, izmantojot labāko TED konferenču praksi. TEDx pasākumu programmu veido īpaši izvēlēti runātāji, un organizatoru atlasīti atbilstošākie TED runu video ieraksti, un neformāls formāts, kas ļauj konferences apmeklētājiem satikt runātājus jaunu ideju un darbu radīšanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu