Inga Karpiča māca, kā dziedināt dvēseli, par palīgu ņemot tautasdziesmu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Mūsdienās reti kurš mūziķis izvēlas iet savu ceļu un spēlēt mūziku konkrētām cilvēku grupām, apzinoties, ka šāda mūzika nekad nebūs komerciāla un ar to nevarēs nopelnīt miljonus. Dziedātāja Inga Karpiča iet savu ceļu, dara un dzied to, ko sirds jūt.

Dziedātāja Inga Karpiča plašāku atpazīstamību iemantoja realitātes šovā «O!Kartes skatuve». Ir pagājis laiks, un māksliniece ir vienīgā dziedošo šovu dalībniece, kura dara ko pilnīgi pretēju, neierastu, bet tik daudzu cilvēku mīlētu.

Vairākas reizes nedēļā dažādās Rīgas vietās māksliniece aicina mūzikas cienītājus, meditācijas mīļotājus uz sadziedāšanos. Sadziedāšanās spēj dziedēt dvēseli, palīdzēt iemantot mieru un atgriezt smaidu sejā.

Izvēlētajā vietā ierodas māksliniece, apstaigā pļavu, izvēlas īsto, piemērotāko vietu, un, ierodoties klausītājiem, tiem ir jāsēžas aplī, bet aplis simbolizē pabeigtību.

Bērni apkārt skraida, spēlējas, vecāki klausās mūziku, viegli šūpojoties tās ritmā un baudot saules staru siltumu.

Inga spēlē etnogrāfisko kokli, kuru izveidojusi pati, dzied tautasdziesmas, kuras skan kā mantras, un cilvēki aizver acis, atslēdzas no visām rūpēm, bažām un klusi dzied līdzi.

Meditācija turpinās pusotru stundu, kuras laikā tiek iegūts miers, stiprinātas latviskās saknes, tiek sasildītas sirdis un ikvienu pārņem miera un harmonijas sajūta.

2014.gadā Inga Karpiča izdeva savu pirmo albumu «Dvēseles dziesma», kurā apkopotas viņas spēlētās un dziedātās tautasdziesmas

Inga vēlas, lai viņas mūzika ir ikvienam pieejama, jo māksliniece grib, lai arī cilvēki, darot lauku darbus, spētu to klausīties un meditēt, tā vienmēr esot kopā ar iekšējo mieru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu