Lelis: Bailēs no uzraugiem operatori ar cenu celšanu nogaidīs (25)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sakarā ar Konkurences padomes (KP) ierosināto tirgus uzraudzības lietu pārējie mobilie operatori cenu celšanu varētu maksimāli novilcināt, norādīja Latvijas Telekomunikāciju asociācijas (LTA) izpilddirektors Jānis Lelis.

Jau ziņots, ka, reaģējot uz Leļa publiski pausto informāciju par iespējamo tarifu paaugstinājumu par mobilo telefonu operatoru pakalpojumiem, KP šodien ir ierosinājusi tirgus uzraudzības lietu. Lelis uzskata, ka ierosinātā lieta varētu likt pārējiem operatoriem nesteigties ar cenu celšanu, lai nepievērstu uzraugu uzmanību.

Lai arī KP pārstāve Inita Kabanova informēja par uzrauga pārstāvju piedalīšanos šodien paredzētajā LTA valdes sēdē, tomēr Lelis paskaidroja, ka uzraugi interesējušies par piedalīšanos sēdē, bet savu dalību gaidāmajā sēdē nav apstiprinājuši.

Kā norādīja Lelis, sēdē tiks izskatīti vairāki jautājumi, no kuriem viens būs par «Tele2» lēmumu pacelt mobilo sakaru cenas no 1.jūlija.

Jau ziņots, ka mobilo sakaru operators «Tele2» no 1.jūlija veiks fiksēto tarifu pakalpojumu cenu paaugstināšanu 5,45% līdz 16,9% apmērā, liecina kompānijas priekšsēdētāja Valda Vancoviča parakstīts paziņojums klientiem.

Šorīt LTV raidījumā «Rīta Panorāma» Latvijas Telekomunikāciju asociācijas izpilddirektors Jānis Lelis pieļāva, ka Latvijā tarifus varētu celt arī citi lielākie mobilo sakaru operatori. Vēl vakar «Nozare.lv» Lelis, atbildot uz jautājumu, vai sagaidāms, ka tarifus cels arī citi operatori, šaubījās par šādu notikumu pavērsienu, norādot, ka nevēlas uzņemties gaišreģa lomu.

Iepriekš Lelis biznesa portālam «Nozare.lv» atzina, ka viens no iespējamiem iemesliem cenu celšanai ir Eiropas Savienībā noteiktie starpsavienojuma un savienojuma pabeigšanas tarifu griesti. Sakarā ar šiem griestiem Lelis prognozē, ka šogad Latvijas telekomunikāciju nozare varētu piedzīvot apgrozījuma kritumu.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu