Skandalozās izstādes «Stihija. Vīrietis» radītāja atklāj, kāpēc fotografē kailus vīriešus (17)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Baiba Gāliņa

Otrdien, 10. jūnijā, galerijā «Neputns» norisinājās fotogrāfes Ineses Kalniņas personālizstāde «Stihija. Vīrietis». Tā ir izstāde, kurā aplūkojams vīrieša augums dažādās aprisēs un turklāt, dāmām par prieku, vīrietis ir kails.

Fotogrāfe Inese Kalniņa viesus pulcēja miniatūrā mākslas telpā, kur visi nespēja satilpt vienā laikā, tāpēc nepārtraukti noritēja kustība, lai ikviens atnākošais varētu apskatīt fotogrāfijas. Viesi vairāk sarunām nodevās ārā, stāvot uz ietves, un veldzējās patīkamajā vējiņā.

Inese iztika bez garām ievadrunām par izstādes tematiku, vien pateica, ka sekos muzikāli pārsteigumi, piedāvāja viesiem cienāties ar cepumiem un vīnu, un par pārējo izstādē stāstīja tikai un vienīgi septiņi viņas izstādītie mākslas darbi.

«Man patīk šis žanrs, patīk melnbaltais foto. Katru gadu no jauna fotografēju vīriešus un vienmēr izpaužos savādākā veidā. Nenoliegšu, pirmajos gados bija neveikli fotografēt kailu vīrieti stāvam man objektīva priekšā, jo, kā jau mēs saprotam, esmu tikai cilvēks, tāpat kā modelis ir tikai džeks, nav pārcilvēks,» skaidro Inese.

Uz jautājumu, kāpēc tiek fotografēti vīrieši, ne sievietes, jo sieviete vienmēr mākslas jomā ir tikusi vairāk novērtēta un cildināta, Inese atbild lakoniski, sakot, ka viņai nepatīk sievietes bet gan vīrieši, viņa ir heteroseksuāla.

Pateicoties fotogrāfes orientācijai, liela daļa sieviešu var priecāties par šo izstādi, vērot vīriešus dažādās lieliskās pozās, redzēt, cik skaisti, šarmanti izceltas viņu augumu aprises, parādot vienlaikus spēku un maigumu.

Komentāri (17)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu