Lexus prezentē levitācijas dēli

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lexus

Par realitāti ir kļuvis levitācijas dēlis, ar kādu pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu zinātniskās fantastikas filmā Atpakaļ nākotnē pārvietojās tās galvenais varonis Mārtijs Makflajs.

Levitācijas dēli SLIDE, kas šķiet pakārts gaisā dažus centimetrus virs zemes, ir izstrādājis Toyota koncerna meitas uzņēmums Lexus sadarbībā ar supravadītāju tehnoloģiju ekspertiem no Vācijas un Lielbritānijas.

18 mēnešus ilgā darba rezultāts ir par tradicionālajiem skrituļdēļiem biezāka ietaise, kurai nav riteņu, taču dizains veidots ar Lexus automobiļu iezīmēm un pa sāniem plūst balta tvaika mutuļi. Tie turklāt nav domāti šovam, bet gan ir vizuāli efektīga blakusparādība no šķidrā slāpekļa lietošanas; -196 grādus aukstais šķidrums tiek izmantots, lai dzesētu SLIDE komponentes - supravadītājus un magnētus.

Foto: Lexus

Kā tieši darbojas levitējošais dēlis, Lexus savā preses paziņojumā neatklāj. Vienīgajā šobrīd publiskotajā video tas ar kustībā netiek parādīts. Paši Lexus gan stāsta, ka darbības princips ir ļoti līdzīgs tam, ko izmanto magnētiskās levitācijas vilcieni. Magnētiskās levitācijas principus gan Lexus dēlim īsti piemērot nevar, jo tad ir jābūt diviem magnētiem, kas viens pret otru ir pavērsti ar identiskiem poliem un tamdēļ atgrūžas, bet betona pamatne noteikti nebūs magnētiska.

Lai arī Lexus izstrādājumu pagaidām pavada krietna deva neskaidrību, jācer, ka kompānijai sadarbībā ar fiziķiem būs izdevies radīt ko patiesi nebijušu un unikālu.

Foto: Lexus
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu