Mourinju: Sieva mani pierunāja nekļūt par Anglijas izlases treneri

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirms septiņiem gadiem slavenais portugāļu speciālists Žuzē Mourinju gandrīz kļuvis par Anglijas futbola izlases galveno treneri, bet no šāda nodoma viņu atturējusi sieva Matilde, atzinis pats Mourinju.

Portugālis par Anglijas valstsvienības galveno treneri gandrīz kļuva 2007.gada decembrī, kad amatu bija atstājis Stīvs Maklārens, kurš darba laikā izcēlās ar vairākiem skandaloziem lēmumiem un neveiksmīgiem rezultātiem, turklāt izlase nespēja kvalificēties 2008.gada Eiropas čempionātam. Tiesa, tajā laikā komandu savās rokās pārņēma itāļu speciālists Fabio Kapello, kurš šajā amatā pabija līdz 2012.gadam.

«Manai sievai bija taisnība. Viņa man teica, lai nepieņemu darbu Anglijas valstsvienībā,» atklāja Mourinju. «Nerunājam par šodienu, bet gan septiņus gadus vecu vēsturi. Es vienkārši nevaru divus gadus gaidīt lielu turnīru, spēlējot pret tādām komandām kā Kazahstāna un Sanmarīno.»

Zīmīgi, ka 2007.gada septembrī Mourinju atstāja Anglijas premjerlīgas klubu Londonas «Chelsea», turklāt pēc tam vairāki futbolisti izteica vēlmi, lai viņš kļūtu par izlases galveno treneri.

«Frenks Lempards, Džons Terijs, Ešlijs Kouls un citi futbolisti gribēja, lai ieņemu šo amatu. Pat spēlētāji no Mančestras «United» un «Liverpool» zvanīja, vēlēdamies, lai vadu valstsvienību,» uzsvēra Mourinju.

Pēcāk gan Mourinju vienojās ar Itālijas vienību Milānas «Inter», palīdzot klubam iegūt vairākus titulus, tostarp triumfēt UEFA Čempionu līgā un divas reizes valsts čempionātā.

Portugāļu speciālists piebilda, ka tolaik bija vairākas pozitīvas lietas, kas viņu virzīja tuvāk darbam Anglijas izlasē. «Taču pirms septiņiem gadiem tas nebija darbs man, tāpat tāds tas nav arī tagad. Nedomāju, ka arī pēc septiņiem gadiem vadīšu Anglijas izlasi - varbūt pēc piecpadsmit.»

Šobrīd Mourinju ir atgriezies «Chelsea» galvenā trenera amatā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu