Klajā nāk fantasta Īana Tregillisa Asinszāles jaunākā grāmata (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Visiem fantastikas žanra cienītājiem par prieku izdevniecība «Prometejs» laiž klajā amerikāņu rakstnieka Īana Tregillisa Asinszāles (Ian Tregillis) triptiha otro grāmatu «Visaukstākais karš» (triptiha pirmā grāmata «Rūgtās sēklas» izdota 2013.gada rudenī.)

Jau divdesmit gadus kopš Otrā pasaules kara angļu burvji ir vienīgais Britu impērijas glābiņš no Padomju Savienības – lielvaras, kuras teritorija sniedzas no Klusā līdz Atlantijas okeānam. Katra burvja nāve ir trieciens britu nacionālajai aizsardzībai.

Tikmēr kāds brālis un māsa, kas nežēlīga nacistu eksperimenta rezultātā ir ieguvuši pārcilvēciskas spējas, izbēg no dziļi aiz dzelzs priekškara noslēptas slepenas bāzes un dodas uz Angliju.

Jo tajā dzīvo bijušais spiegs Reibolds Māršs. Un Grētai, vājprātīgajai gaišreģei, attiecībā uz viņu ir savi plāni.

Tiekot atkal ierautam Asinszāles pasaulē, Māršs atklāj, ka, beidzoties karam, Lielbritānijas tumšajiem darbiem netika pielikts punkts. Un, kamēr viņš cenšas aizsargāt karalieni un valsti, vissmagākā cīņa viņam ir jāizcīna pašam ar sevi.

Īana Tregillisa «Visaukstākais karš» ir nervus stindzinošs meistardarbs — stāsts par gluži kā mūsējo, bet pilnīgi citādu divdesmito gadsimtu, kuru novērtēs visi vēstures, fantastikas un trilleru cienītāji.

Par autoru

Asinszāles triptiha – «Rūgtās sēklas», «Visaukstākais karš» un «Nepieciešams ļaunums» - autors Īans Tregilliss ir fiziķis Losalamosas Nacionālajā laboratorijā, kā arī ir Wild Cards rakstnieku kolektīva biedrs, kuru vada «Troņu spēles» autors Džordžs R.R. Mārtins, kurš par Īana Tregellisa grāmatām ir izteicies ļoti lakoniski – «Milzīgs talants».

No angļu valodas tulkojusi Evita Bekmane.

iantregillis.com

«Visaukstākais karš»
«Visaukstākais karš» Foto: publicitātes
Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu