Paukotājs Jefremenko piedzīvo zaudējumus visās Eiropas spēļu cīņās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Latvijas paukotājs Mihails Jefremenko trešdien piedzīvoja zaudējumus visās sešās Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku notiekošo pirmo Eiropas spēļu cīņās, nespējot izkļūt no apakšgrupas.

Sacensībās ar špagu vispirms E apakšgrupas cīņā Jefremenko 4:5 zaudēja itālim Andrea Santarelli, bet pēc tam cieta neveiksmes arī pret krievu Antonu Gļebko (0:5), šveicieti Gerogu Kūnu (4:5), francūzi Danielu Žerēnu (4:5), somu Niko Vuorinenu (2:5) un Azerbaidžānas paukotāju Mehrabu Hasanovu (4:5).

Ar zaudējumiem visās sešās cīņās Jefremenko palika pēdējais - septītais - E grupā un nesasniedza izslēgšanas spēles.

Tikmēr badmintona sacensības neveiksmīgi noslēgušas dāmu pāris Kristīne Šefere un Ieva Pope, kuras ar 0-2 (8:21, 12:21) piekāpās bulgārietēm Gabrielu un Stefāniju Stojevām.

Ar trim neveiksmēm tikpat mačos latvietes palika pēdējās A apakšgrupā.

Zaudējumu noslēdzošajā cīņā piedzīvoja arī Reinis Krauklis, kurš ar 0-2 (16:21, 9:21) piekāpās polim Mihalam Rogalskim. Arī Krauklis zaudēja visos trīs apakšgrupas mačos, F grupas kopvērtējumā ierindojoties pēdējā - ceturtajā - vietā.

Tikmēr plkst.17 savu pēdējo maču vienspēļu sacensībās aizvadīs Šefere, kura tiksies ar igaunieti Kati Tolmofu. Latvijas badmintoniste pirmo Eiropas spēļu turnīru iesāka ar zaudējumu 0-2 (11:21, 8:21) Beļģijas pārstāvei Liannai Tanu, bet pēc tam ar 0-2 (9:21, 7:21) pārliecinoši piekāpās arī īrietei Klojai Magī.

Apakšgrupu cīņas badmintonisti noslēgs trešdien, kad no katras grupas izslēgšanas spēlēs iekļūs divi labākie sportisti vai pāri.

Vēlāk Latvijas peldētājs Daniils Bobrovs Eiropas spēlēs aizvadīs finālu 200 metru brasā.

Bobrovam starts iecerēts vien plkst.16.27 pēc Latvijas laika.

Latvijas pārstāvis veiksmīgi aizvadīja pirmās divas kārtas - priekšsacīkstes un pusfinālu. Pirmajā kārtā Bobrovs kopumā uzrādīja 12.labāko rezultātu, bet pusfinālā viņš bija astotais, kas kā pēdējam ļāva sasniegt finālu.

Pirms tam otrdien 50 metru tauriņstila distances finālā izdevās iekļūt arī Artūram Pesockim, kurš tajā ierindojās astotajā vietā. Tikmēr ne Dana Kolidzeja 50 metru brasē, ne Arina Baikova 200 metros uz muguras finālus nesasniedza.

Kā zināms, ūdens sporta veidiem - peldēšanai, sinhronajai peldēšanai, daiļlēkšanai un ūdenspolo - Eiropas spēlēs ir vecuma ierobežojumi. Peldēšanā vīriešiem dalībnieku vecums nedrīkst pārsniegt 18 gadus, bet sacensībās sievietēm - 16 gadus.

Jau vēstīts, ka pirmo zelta godalgu Eiropas spēlēs Latvijai svētdien izcīnīja pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, bet pagājušajā nedēļā bronzu ieguva brīvā stila cīkstone Anastasija Grigorjeva.

Tāpat ar augstvērtīgiem rezultātiem priecējuši Latvijas riteņbraucēji. Septīto vietu individuālajā braucienā izcīnīja Gatis Smukulis, bet svētdien tādu pašu pozīciju grupas braucienā sasniedza Aleksejs Saramotins.

Eiropas spēlēs, kas ilgs līdz 28.jūnijam, piedalās vairāk nekā seši tūkstoši kontinenta atlētu, kuri sacenšas 20 sporta veidos, bet plānots, ka Latviju kopumā pārstāvēs aptuveni 65 atlēti.

Dažos no sporta veidiem (šaušanā, galda tenisā un triatlonā) atlēti var nopelnīt ceļazīmes uz 2016.gadā Riodežaneiro paredzētajām olimpiskajām spēlēm. Savukārt peldēšanā un vieglatlētikā iespējams izpildīt nepieciešamos normatīvus, lai kvalificētos nākamā gada Olimpiādei. Tikmēr džudo un cīņā šajās sacensībās vienlaicīgi ir arī Eiropas čempionāti, bet Eiropas spēlēs nav iekļauts teniss.

Tāpat spēļu programmā nav arī tādu olimpisko sporta veidu kā burāšana, airēšana un modernā pieccīņa. Basketbola vietā ir strītbola sacensības, kā arī nav klasiskā futbola, bet ir pludmales futbols. Savukārt no neolimpiskajiem sporta veidiem programmā iekļuvuši karatē un sambo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu