No mājas nozog trīs velosipēdus, arī restaurētu «Ērenpreisu»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No kādas privātmājas Rīgā, Imantā, zagļi nozaguši trīs velosipēdus, ieskaitot restaurētu «Ērenpreiss» velosipēdu, informēja apdrošināšanas sabiedrībā «If Apdrošināšana». Zagļi mājokļa teritorijā bija iekļuvuši, izgriežot caurumu stiepļu žogā un aiznesot kopā saķēdētus velosipēdus.

«Neraugoties uz to, ka mājas īpašnieki bija parūpējušies par īpašuma drošību, gan norobežojot īpašumu ar žogu un automātiskajiem vārtiem, gan ierīkojot videonovērošanu, zagļiem tomēr izdevās īstenot iecerēto plānu. Taču lielākā vilšanās ir tā, ka, apdrošinot velosipēdus, īpašnieki, nebija pareizi noteikuši to vērtību, norādot to sešas reizes zemāku nekā patiesībā, un viņiem tika kompensēta vien žoga un vārtu labošana, kā arī pavisam neliela daļa no nozagto velosipēdu vērtības par kopējo summu nepilnu 300 eiro apmērā,» norāda Īpašuma produkta vadītājs Endijs Melecis.

Pieredze liecina, ka visai bieži cilvēki nenovērtē savos mājokļos esošās lietas un bieži vien atrunājas, ka «man jau nekā nav». Ja vēl izpratne par sadzīves tehnikas un lielāko mēbeļu - skapju, galdu vai virtuves iekārtu - vērtību lielai daļai cilvēku ir pietiekama, tad citu sadzīves priekšmetu, mēbeļu, apģērba un hobija priekšmetu vērtība daudziem šķiet nenozīmīga.

Maijā kādai klientei dzīvoklī uzsprāga televizors, ne tikai sabojājot dzīvojamo istabu, bet arī tajā esošās mēbeles. Konkrētajā gadījumā tika atlīdzināti izdevumi gandrīz 1600 eiro apmērā par mājokļa remontu, taču sprādzienā un dzēšanas darbos sabojātās mēbeles saimniekiem nācās atjaunot pašiem.

«Diemžēl šie nav vienīgie gadījumi, kad jau pēc negadījuma nākas secināt, ka vērtība ir katrai lietai, kas atrodas mājās. Visbiežāk par to nākas domāt appludināto dzīvokļu īpašniekiem, kad sabojāto mīksto mēbeļu vietā nepieciešamas jaunas, savukārt vislielākie zaudējumi ir ugunsgrēkos cietušajiem, kuriem reizēm atlicis vien tas, kas mugurā,» atzina Melecis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu