Tiesa pieņem skatīšanai lietu par Strīķes atlaišanu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa tomēr ierosinājusi lietu pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pieteikuma par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar KNAB amatpersonu Jutu Strīķi.

Kā informēja KNAB preses sekretāre Laura Dūša, ar Rīgas apgabaltiesas 24.aprīļa lēmumu ticis atcelts Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesneses lēmums par atteikumu pieņemt KNAB prasības pieteikumu pret Strīķi par darba tiesisko attiecību izbeigšanu.

Atkārtoti izskatot jautājumu par minētā prasības pieteikuma pieņemšanu, Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese KNAB prasības pieteikumu pieņēma un ierosināja civillietu.

Kā iepriekš informēja tiesā, pieteikums tika iesniegts 20.martā, tomēr tiesnese nolēma pieteikumu nepieņemt, jo tas nebija konkrētās tiesas piekritības jautājums. Dūša toreiz teica, ka birojs, ņemot vērā tiesu judikatūru un normatīvos aktus, ir pieņēmis lēmumu lūgt tiesu izbeigt darba tiesiskās attiecības ar Strīķi kā biroja priekšnieka vietnieci, kurai piemērots disciplinārsods - pazemināšana amatā uz laiku.

Jau ziņots, ka Streļčenoks atbrīvoja Strīķi no biroja priekšnieka vietnieka amata, taču tiesa šo lēmumu atcēla. Streļčenoks pērn 11.jūlijā parakstīja rīkojumu par toreizējās savas vietnieces disciplinārsodīšanu un nolēma viņu pazemināt amatā par juristi uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, sākot ar 2014.gada 21.jūliju.

Šogad februārī KNAB lūdza biroja amatpersonu un darbinieku arodbiedrībai vērtēt iespējamos Strīķes darba pārkāpumus un sniegt arodbiedrības piekrišanu izbeigt darba tiesiskās attiecības starp KNAB un Strīķi. Arodbiedrība šādam lūgumam nepiekrita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu