Tiesa nesaskata pamatu virzīt Orola protestu par viņa nevirzīšanu prezidenta amatam

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Administratīvā rajona tiesa atstājusi bez virzības biedrības «Antoglobālisti» vadītāja Andra Orola pieteikumu par apstrīdēto Saeimas Juridiskās komisijas lēmumu, ar kuru netika pieņemta viņa kandidatūra Valsts prezidenta amatam.

Kā paskaidroja tiesā, pieteikums atstāts bez virzības, jo pieteicējs nav samaksājis valsts nodevu. Kā termiņu trūkumu novēršanai tiesa ir noteikusi 20.jūliju, līdz ar to Orolam ir vai nu jāsamaksā valsts nodeva, vai jāiesniedz tiesai argumentēts lūgums viņu atbrīvot no valsts nodevas samaksas.

Kā ziņots, tiesai pieteikumā tiek norādīts, ka atbilstoši Valsts prezidenta ievēlēšanas likumam biedrība «Antoglobālisti» un partija «Suverenitāte» izvirzīja savu kandidatūru Valsts prezidenta amatam, to iesniedzot Saeimas Prezidijam.

Tomēr uz šo iesniegumu tika saņemts Juridiskās komisijas lēmums, kurā tika norādīts, ka Saeimas Prezidijs izskata tikai Saeimas deputātu iesniegtās kandidatūras Valsts prezidenta amatam. Taču Orols tiesai uzsver, ka likumā nav noteikts, kurš ir, bet kurš nav tiesīgs Saeimas Prezidijam iesniegt kandidatūru šim amatam.

Kā ziņots, 3.jūnijā par Valsts prezidentu tika ievēlēts Zaļo un zemnieku savienības virzītais kandidāts, aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. Kopā ar viņu Valsts prezidenta vēlēšanās kandidēja arī Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits, kā arī Saeimas deputāti - partijas «Saskaņa» pārstāvis Sergejs Dolgopolovs un Latvijas Reģionu apvienības līderis Mārtiņš Bondars.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu