Eiropas spēlēs Krievijai visvairāk medaļu; Latvija 22.vietā

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku notiekošajās I Eiropas spēlēs pēc sacensību pirmajām 10 dienām visvairāk medaļu izcīnījusi Krievija, savukārt Latvija kopvērtējumā ierindojas dalītā 22.vietā.

Krievija izcīnījusi 77 medaļas, no kurām 40 ir zelta, 23 sudraba un 14 bronzas.

Azerbaidžāna ieguvusi 35 medaļas, no kurām 14 ir zelta, septiņas sudraba un 14 bronzas.

Trešajā vietā ar 33 medaļām ir Baltkrievija, kurai astoņi I Eiropas spēļu čempioni, septiņi sudraba medaļnieki un 18 bronzas godalgu ieguvēji.

Vācija izcīnījusi 31 medaļu, no kurām 10 ir zelta, savukārt vadošo piecinieku ar 18 medaļām noslēdz Lielbritānija.

Latvija ar vienu zelta un vienu bronzas medaļu ieņem dalītu 22.vietu ar Lietuvu, savukārt Igaunija ar vienu bronzu ierindojas dalītā pēdējā 36.pozīcijā.

Lietuvai zeltu ieguvis kanoe airētājs Henriks Zustauts, bet bronzu pludmales volejbolā Ieva Dumbauskaite un Monika Povilaitīte.

Igaunijai vienīgo medaļu izcīnījis Heiki Nabi, kurš ieguva bronzu grieķu-romiešu cīņā svara kategorijā līdz 130 kilogramiem.

Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža izcīnīja zelta godalgas pludmales volejbolā, bet Anastasija Grigorjeva ieguva bronzas medaļu brīvajā cīņā svara kategorijā līdz 63 kilogramiem.

Latvijas komandā dalībai I Eiropas spēlēs iekļauti 67 sportisti, kas startē 17 sporta veidos.

I Eiropas spēles norisināsies līdz 28.jūnijam. Tajās piedalās vairāk nekā seši tūkstoši kontinenta atlētu no 50 valstīm, kuri sacenšas 20 sporta veidos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu