Tuvojas Saulgriežu jogas un mūzikas festivāls Siguldā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kas būtu jāzina festivāla apmeklētājiem, īsteniem līgotājiem un brīvdienu aktivitāšu plānotājiem, kuri no 19. līdz 21. jūnijam Siguldā, atpūtas kompleksā Brūveri vēlas piedzīvot trešo Saulgriežu jogas un mūzikas festivālu, kas ieguvis starptautisku mērogu un šogad aicina iedvesmoties no jogas, pasaules mūzikas un sirsnības?

Triju dienu laikā veidota programma visai ģimenei – jogas lekcijas, brīvdabas koncerti, saulgriežu tradīciju nakts, un īpaši būs padomāts par bērniem, tādēļ šie saulgrieži var kļūt par skaistu piedzīvojumu tev un tavai ģimenei, draugiem. Festivālā pārstāvēta Kundalini, Inside un Contact joga, Ashtanga, Hatha, Ayengar, ajūrvēdas medicīna, gonga un dzen meditācijas. Dažādi masāžas vingrinājumi mugurai, vinyasa spēka apguve Ashtanga jogā, atbrīvošanās no toksīniem ķermenī, sevis dziedēšana jogas un kokles skaņu pavadībā, rotaļīgums attiecībās ar bērniem, kā arī, piemēram, angļu valodas pilnveidošana, kas nav mazsvarīgi. Meistarklasēs tiks nodrošināts tulks. Festivāla laikā būs iespēja piedzīvot arī Šakti deju Kundalini jogas praktiķes un skolotājas pavadībā.

Joga var palīdzēt cilvēkam dažādos dzīves posmos, bet tās ceļi var būt dažādi. Īpašu uzmanību pirms festivāla izpelnījušies Paramjot Singh Khalsa (Beļgija) un Dr. Ratan Singh (Indija, Vācija). Paramjots saskaņā ar Kundalini jogas mācību specializējies atkarību pārvarēšanā. Mūsdienās šī problēma arvien pieaug, tādēļ viņa zināšanas jo īpaši interesē tos, kuri saskārušies ar šo problēmu ģimenē, draugu lokā vai paši bijuši atkarību upuri. Paramjots ikdienā strādā Beļģijas Narkoloģijas nodaļā un palīdz cilvēkiem tikt galā ar šo nelaimi. Savukārt Dr. Ratan Singh ir ajūrvēdas ārsts un attīrīšanās speciālists, kurš palīdz no organisma izvadīt toksīnus. Viņa lekcijās iespējams iepazīties ar ajūrvēdas principiem, saņemt personiskus ieteikumus veselības uzlabošanai. Ikdienā viņš vada lekcijas topošajiem ārstiem Eiropas Universitātē Frankfurtē. Kā redzams, šie divi jogas pasniedzēji risina šobrīd tik aktuālas problēmas, padarot festivālu par teju pirmās nepieciešamības pasākumu, vienlaikus iedvesmojot harmoniskai un kvalitatīvai dzīvei.

Festivāla laikā būs iespēja piedzīvot vairākus koncertus – 19.jūnija vakarā uz Lielās skatuves uzstāsies BARAKA (Latvija/Krievija), kas apvieno Vidusāzijas tradīcijas un Eiropas džeza improvizācijas. Pārstāv meditatīvu «world» mūziku, kas izdzied cilvēka jūtu pasauli un mīlestību. Vakara koncertu turpinās Inese Kozuliņa (Latvija) ar sirdsskaidrām tautasdziesmām un mantrām šūpuļdziesmu noskaņās. Pusnakts mūziku festivāla Jogas kafejnīcā spēlēs BĒRNU RĪTS (Latvija), kas klausītāju sirdis uzrunājis arī pagājušajā gadā. 20.jūnija vakaru ar latviešu spēka dziesmām un tradīcijām pieskandinās folk grupa DĀRDI (Latvija), ar kuriem kopā sagaidīsim saulgriežu nakti. Paredzētas arī īpašas vienas dienas ieejas kartes saulgriežu nakts sagaidītājiem.

Organizatori aicina iedvesmoties un meklēt ceļus uz harmonisku un kvalitatīvi pavadītu laiku, gūt jaunu pieredzi un neaizmirst gadsimtiem senas tradīcijas. Vairāk informācijas par festivālu, programmu un ieejas karšu iegādi var atrast jogasfestivals.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu