«Zebrus ezera un Pokaiņu meža Stirnu buks 2015» iepazīs teiksmainā Zebrus ezera apkārtni

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

28.jūnijā pie Zebrus ezera stāvkrasta pulcēsies taku skriešanas mīļotāju simti no visas Latvijas un ne tikai, lai četrās dažāda garuma distancēs iepazītos un izbaudītu teiksmainā Zebrus ezera apkārtnes takas.

Lai arī taku skrējiens «Zebrus ezera un Pokaiņu meža Stirnu buks 2015» ir atsevišķas sacensības, tās ietilpst un būs jau trešais posms taku skriešanas sacensību seriālā «Stirnu buks 2015». Taku skriešanas sacensību seriāla pirmais posms notika aprīļa sākumā Garkalnes mežos un pulcēja 907 dalībniekus, maija beigās sacensībās Abavas senlejā finišēja 1061 taku skrējējs, jūlijā tiks izskrieta Talsu pauguraine, bet sezona noslēgsies Šlokenbekas muižā, izskrienot mistiskā Āžu kalna apvidu.

Distances ir piemērotas visiem meistarības līmeņiem un izturības sliekšņiem, jāpiebilst, ka aizvien vairāk taku skriešanas seriālā var manīt dalībniekus, kas ne tikai sacenšas par augstām vietām, bet izbauda trasi, lēni skrienot, ejot vai nūjojot! Gaidīti tiek visi!

Bērni līdz 10 gadu vecumam skries - jaunākie 600 m un vecākie - 900 m garas «Zebrus ezera Susurs» distances, skrējēji iesācēji un ne tik pārliecinātie dosies ~9 km garajā «Ezerlūķu pilskalna Zaķī». Trase liks uzkāpt gan ezera pakājē snaudošajā Priesteru jeb Ezerlūķu pilskalnā, gan apciemot pavisam netālu esošo Smiltnieku pilskalnu, kur kādreiz esot dedzinātas raganas, nav daudz ļaužu, kas to prot atrast.

Abu garāko distanču dalībnieki, attālinoties no ezera, dosies Vilkukalna – Krievu kalnu mežu masīvu virzienā, dabā visizteiksmīgākais veidojums ir Krievu kalni, tā kopgarums ir 6 km. Mežiem apaugušais Krievu kalna garais valnis tiek uzskatīts par unikālu reljefa posmu, tieši šeit tiks izvietots taku skrējiena «Zebrus ezera un Pokaiņu meža Stirnu buks 2015» sprinta etapa posms. Kalna virsotnē jūs sagaidīs tradicionālais dzirdināšanas punkts un izcili ainavisks skats uz apkārtni.

Atvilkuši elpu Krievukalnā, distances «Pokaiņu meža Lūsis» dalībnieki dosies noslēpumainā Pokaiņu meža virzienā, kamēr distances «Krievu kalnu Stirnu buks» skrējēji slaidā lokā tuvosies Lielajam Vipēdim – mežu, purvu ieskautam un makšķernieku iecienītam ezeram. Skriesim pa laipām, slapjā laikā esam uzmanīgi! «Krievu kalnu Stirnu buks» distances garums ir ~19 km, kāpums/kritums +330 m, «Pokaiņu meža Lūša» distances garums ir ~33 km, kāpums/kritums +550 m.

Lai jaunākajiem sacensību dalībniekiem un tiem, kas veic īsākās distances, nebūtu garlaicīgi, kamēr mamma, tētis vai draugi piedalās garākajās distancēs, pašus mazākos bērnus izklaides zonā pieskatīs bērnu draugi – Krokodils un Sniega cilvēks, ar kuriem kopā izspēlēt dažādas spēles, rotaļas, piedalīties meistardarbnīcās. Lielākie tikmēr varēs doties Slackline.lv virvju trasēs, līdzdarboties dabas izziņas aktivitātēs!

Ar lustīgiem Saulgriežu dančiem un rotaļām lielos un mazos taku skrējējus iepriecinās folkloras kopa Medainis. Zebrus ezera stāvkrasts ir enerģētiski spēcīga vieta, vainadziņiem pļavas ziedus atradīsim tepat, bet linu kreklus gan paņemam līdz – noderēs! Pasākumā solījušies ierasties arī Zebrus apkārtnes mājražotāji – par Jāņu sieru jāuztraucas nebūšot!

Taku skrējiena sacensības noslēgsies ar visu distanču «Zaķis», «Stirnu buks», «Lūsis» dalībnieku balvu izcīņu – loteriju pēc tam, kad finišējis pēdējais sacensību dalībnieks! Kāds atkal mājup dosies ar jaunu PolarV800 pulsometru, kāds ar jaunu ASICS GEL-FujiRunnegade apavu pāri, cits ar veikalu «MySport», «Maratons», «42km» vai «HalloHeadband» dāvanu karti, Fuelbelt dzērienu jostu un pulka citām balvām!

Nesēdi mājās, tiekamies mežā!

Taku skrējiena seriāla «Stirnu buks 2015» skrējieni notiek izcili ainaviskās vietās – Garkalnes mežu, Abavas senlejas, Pokaiņu meža un Zebrus ezera, Talsu pauguraines un Milzkalnes mežu mistēriju pilnie un ainaviski bagātie meža ceļi un taciņas garāmskrienot ļaus izbaudīt arī pa kādam kultūrvēsturiskam objektam, neskaitāmiem pauguriem, pilskalniem, gravām, esošām un pamestām slēpošanas trasēm, mežacūku vannām un citiem MammasDabas izaicinājumiem!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu