Daudzi kultūras darbinieki piedalīsies praidā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Lai paustu atbalstu seksuālajām minoritātēm un iestātos par cilvēktiesībām, daudzi kultūras darbinieki plāno piedalīties «EuroPride 2015» gājienā. Sociālajā medijā «Facebook» ir izveidota pasākuma lapa «Kultūra dodas praidā», un iniciatīvas organizatori aicina pievienoties ikvienu, kas vēlas izteikt atbalstu.

«Facebook» pasākuma lapā «Kultūra dodas praidā» jau pievienojušies aptuveni 300 dalībnieku, kas ar saukli «Proud to Be Homo Sapiens» «EuroPride 2015» gājienā 20. jūnijā gatavojas paust atbalstu seksuālajām minoritātēm un iniciatīvai par kopdzīves likuma pieņemšanu.

Pievienojies - www.facebook.com

Organizatori informēja, ka atbalsta gājienā dosies rakstniece Andra Neiburga, mūziķis Jānis Šipkēvics, politoloģe Iveta Kažoka, interneta žurnāla «Satori.lv» galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, cilvēktiesību aktīviste Linda Curika, dzejnieks Rihards Bargais, rakstnieks Pauls Bankovskis, «Kaņepes kultūras centra» dibinātājs Dāvis Kaņepe, režisors Valters Sīlis, grāmatžurnāla «Benji Knewman» redaktore Agnese Kleina, publiciste Anete Konste un citi.

«Mēs visi esam dažādi, un agri vai vēlu ikviens no mums savā dzīvē var nonākt mazākuma situācijā – latvietis starp krieviem vai krievs starp latviešiem, resnais sportistu komandā vai sieviete vīriešu kolektīvā. Bīstama nav šī situācija, bet gan ieradums diskriminēt mazākumu. Tāpēc rūpes par līdztiesību, cīņa par mazākuma tiesībām ir ikviena interesēs. Tāpēc ir svarīgi, lai praids nebūtu tikai geju un lesbiešu gājiens, ir svarīgi, lai tajā piedalītos arī heteroseksuāļi, jo runa šeit vairs nav par krekliem. Bet ir par sirdsapziņām,» uzsvēris Šlāpins.

Foto: publicitātes

Organizatori norādīja, ka daudzi Latvijas iedzīvotāji, kas ar izpratni izturas pret seksuālajām minoritātēm un sirdī iestājas par viņu tiesībām, uzskata, ka praids ir sabiedrību polarizējošs, nevajadzīgs pasākums, tāpēc savu atbalstu patur pie sevis, taču šo kluso atbalstītāju kulturālā neiejaukšanās rada nepareizu iespaidu par sabiedrības noskaņojumu. Tāpēc kultūras darbinieki vēlas rādīt piemēru un publiski paust savu «PAR» – par citādību, par iecietību, par līdztiesību, viņa paskaidroja.

«EuroPride 2015» gājienu plkst. 12.00 skaties arī portālā TVNET.

Jau vēstīts, ka no 15. līdz 21. jūnijam Rīgā notiek Praida nedēļa. Praida jeb seksuālo minoritāšu gājiens notiks sestdien, 20. jūnijā. Iecerēts, ka tajā piedalīsies aptuveni 2000 cilvēku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu