Drošības policija aicina informēt par aizdomīgām somām un saiņiem praida laikā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Drošības policijas (DP) vērtējumā «EuroPride 2015» gājiena un sapulces laikā pastāv provokāciju risks un likumsargi aicina informēt aizdomīgām somām un saiņiem pasākumu laikā.

Provokāciju risks ir saistīts gan ar dažādu populistisku organizāciju iespējamām aktivitātēm, gan ar iegūto informāciju par atsevišķu indivīdu iespējamiem plāniem prettiesiski vērsties pret šī pasākuma norisi. Ņemot vērā minēto, DP aicina informēt tiesību aizsardzības institūcijas par aizdomīgām personām, aktivitātēm vai atstātām somām, saiņiem un citiem aizdomīgiem priekšmetiem gājiena norises tuvumā.

Tāpat gadījumā, ja iedzīvotāju rīcībā ir ziņas par plānotām nelikumīgām darbībām pasākumu laikā, DP aicina par to informēt, zvanot pa diennakts tālruņa numuru 6208964 vai Valsts policijai.

Jau ziņots, ka Valsts policija sestdien, 20.jūnijā, «EuroPride 2015» gājiena un sapulces laikā strādās saskaņā ar speciālu sabiedriskās kārtības nodrošināšanas plānu. Policija ir gatava pasākuma vietās un citviet pilsētā nodrošināt sabiedrisko kārtību un sadarbībā ar DP turpina sekot aktuālajai situācijai. Drošības pasākumi pārrunāti arī ar pasākumu organizētājiem.

Biedrība «Mozaīka» 20.jūnijā pie Vērmanes dārza plāno rīkot gājienu un sapulci, kas sabiedrībā tiek saukts par «Eiropraidu». Gājiens pieteikts maršrutā Vērmanes dārzs-Tērbatas iela-Bruņinieku iela-Brīvības iela-Brīvības bulvāris-Vērmanes dārzs un sapulce - Vērmanes dārzā.

Tikmēr biedrības «Antiglobālisti» pārstāvji «Eiropraida» norises dienā piketēs iepretim Vērmanes dārzam. Pasākums notiks pēc «Mozaīkas» rīkotā gājiena, proti, jau sapulces laikā, jo «paust viedokli iepretim tukšam Vērmanes dārzam būtu jocīgi». Aktīvisti Merķeļa ielā varētu pulcēties ap plkst.14.30. Pasākums nav plānots ilgs - pusstundas garumā. Rīgas domē tika pieteikti ap 50 dalībniekiem, taču precīzs dalībnieku skaits neesot zināms.

DP iepriekš skaidroja, ka provokāciju iespēja pastāv ikvienā publiskā pasākumā, kas sabiedrībā izraisa pretrunīgu reakciju. Šis gājiens nav izņēmums. DP vērtējumā šajā pasākumā provokāciju iespēja ir lielāka nekā nesen notikušā Austrumu partnerības samita laikā, jo tas notiks pilsētas centrā, nevis ierobežotas pieejamības teritorijā kā samits.

Turklāt, ņemot vērā, ka šim pasākumam būs pievērsta pastiprināta starptautiskās sabiedrības uzmanība, pastāv risks, ka ar provokatīvām darbībām to savas popularitātes vairošanai sabiedrībā var izmantot dažādu populistisku organizāciju pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu