Festivālu «Satta» ieskandinās «Mount Kimbie» koncerts Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Instagram

Trešdien, 11. jūnijā, Rīgā, «Palladium Rīga» viesosies Londonas elektroniskās mūzikas duets «Mount Kimbie», informē pasākuma organizatori. Tas būs viens no pirmajiem pasākumiem, gatavojoties ikgadējam alternatīvās elektronikas festivālam «Satta». Pēc septiņiem pastāvēšanas gadiem festivāls pirmo reizi pārcelsies uz Latviju un no 14. augusta līdz 17. augustam norisināsies Papē.

Pirms četriem gadiem «Mount Kimbie» (Dominic Maker un Kai Campos) bija starp «Satta» festivāla galvenajiem māksliniekiem. Kopš tā laika duets noslēdzis līgumu ar ietekmīgo «Warp Records», kura paspārnē pirms gada izdots otrais studijas albums «Cold Spring Fault Less Youth».

Grupas popularitāte ievērojami auga pēc debijas albuma «Crooks&Lovers» izdošanas 2010. gadā. Lai gan duets jau sen uzstājas lielāka cilvēku skaita priekšā, tam ir izdevies saglabāt agrāko naktskluba deju grīdas sentimentu. Jaunā albuma «Cold Spring Fault Less Youth» mūzika ir mierīga un piezemēta, kā arī vienlaikus - uzmanību piesaistoša. Ar vācu producenta «DJ Koze» palīdzību viena no albuma pazīstamākajām dziesmām - «Made To Stray» remikss - kļuva par 2013. gada vasaras hitu.

www.mountkimbie.com

Pašlaik «Mount Kimbie» turpina sava otrā studijas albuma pasaules tūri, kuras laikā duets uzstāsies arī Rīgā un Viļņā. Grupa jau paspējusi uzstāties ASV, Austrālijā un vairākās Eiropas valstīs, taču vēl pirms koncerta Rīgā mūziķi iegriezīsies arī Turcijā, Japānā, Francijā un Grieķijā.

«Mount Kimbie» Rīgā iesildīs lietuviešu «indie» grupa «Without Letters». Tā ir salīdzinoši jauna grupa, kas jau paspējusi uzstāties gan «Tallinn Music Week», gan «Positivus» festivālā un vairākos citos svarīgos Baltijas mūzikas dzīves notikumos. Grupa pavisam nesen izdevusi savu debijas minialbumu vinila formātā.

Jau ziņots, ka «Satta» festivālā uzstāsies tādi mūziķi kā «Forest Swords», «Submotion Orchestra», «Kode9», «King Midas Sound», «Sekuoia», «Sei A» un «Dirty Beaches».

Biļetes uz «Mount Kimbie» koncertu ir pieejamas SIA «Biļešu serviss» un internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu