Talsos Tigula koncerts «Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā» (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka / LETA

Sestdien, 7. jūnijā plkst. 20 trešo gadu pēc kārtas Talsos notiks komponista Raimonda Tigula brīvdabas sajūtu koncerts «Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā», informēja Pasaules mūzikas un mākslas fonda pārstāve Laura Lizuma.

Turpinot pērn aizsāktos pasaules mūzikas meklējumus otrpus Melnajai jūrai, līdzās pašmāju mūziķiem, kas ar Tigulu uzstājušies jau iepriekš vai radošo sadarbību aizsākuši pavisam nesen, 7. jūnijā Tiguļkalnā viesosies arī armēņu viesis Levons Tevanja, kurš parādīs armēņu nacionālā mūzikas instrumenta «duduk» spēli. Tiguļkalna ozolu ielokā uzstāsies arī «Sinfonietta Rīga» stīgu kvartets, jauniešu koris «Kamēr…», kā arī solistes - Jolanta Strikaite, Kristīne Kārkle-Puriņa. Kokli spēlēs Laima Jansone.

Brīvdabas koncertu «Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā» rīko nodibinājums Pasaules mūzikas un mākslas fonds. Tā idejas un mākslinieciskās domas autors ir komponists un izpildītājs Tiguls, kas savas dzimtās pilsētas augstākajā virsotnē ozolu ielokā radījis vietu, kur skaņās un sajūtās sasaukties dažādu tautu un pasauļu mūzikai. Koncerts ir Tigula dāvana talsiniekiem un pilsētas viesiem un vienlaikus apliecina arī augstas mākslinieciskās kvalitātes kultūras projektu attīstības iespējas ārpus Rīgas un Latvijas lielākajām pilsētām.

Pateicoties Talsu novada pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstam, brīvdabas sajūtu koncerts «Ārpasaules mūzika Tiguļkalnā» tiek rīkots bez ieejas maksas, aicinot pievienoties ikvienu mūzikas un tās radīto sajūtu baudītāju.

www.arpasaule.lv

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu