Zviedrijas princeses Madlēnas jaundzimušais dēls nosaukts par Nikolaju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedrijas princesei Madlēnai šonedēļ piedzimušais dēls ir nosaukts par princi Nikolaju Paulu Gustavu, informēja Zviedrijas karaliskā ģimene.

Karalis Kārlis XVI Gustavs, trešdien paziņojot valdībai sava pirmā mazdēla vārdu, arī informēja, ka mazulim tiks piešķirts Ongermanlandes hercoga tituls. Ongermanlande ir vēsturiska province Zviedrijas ziemeļos.

Pirmdien dzimušā puisēna vecāki ir Kārļa XVI Gustava un karalienes Silvijas jaunākā meita princese Madlēna un viņas vīrs ASV finansists Kristofers O'Nīls. Viņiem pērn piedzima meita Leonore Liliana Marija, kurai piešķirts Gotlandes hercogienes tituls. Savukārt karaļa un karalienes vecākajai meitai princesei Viktorijai ir trīs gadus veca meita Estelle.

Viktorijas un Madlēnas brālis princis Kārlis Filips sestdien Stokholmas Karaliskajā pilī salaulājās ar bijušo modeli Sofiju Hellkvistu.

Zviedrija ir konstitucionāla monarhija, kurā karaliskās ģimenes locekļiem ir tikai formāla loma. Karalis Kārlis XVI Gustavs ir valsts galva, bet viņa pilnvaras aprobežojas ar reprezentatīviem un ceremoniāliem pienākumiem.

Lai gan Zviedrijas karaļnama locekļiem nav politiskas varas, viņi ir tik populāri tautā, ka pat tās politiskās partijas, kas ideoloģiski ir pret monarhiju, neprasa tās atcelšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu