Saulgriežu svētki Cīravā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Svētdien, 21. jūnijā, visas dienas garumā Aizputes novadā, Cīravā, jau otro reizi notiks Saulgriežu sagaidīšanas svētki. Pasākums tiek atzīmēts kopā ar Cīravas pagasta svētkiem, un Kurzemes pusē tas iedibina jaunu tradīciju svētku svinēšanā, piedāvājot plašas un daudzveidīgas kultūras un izklaides aktivitātes.

Apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt savas prasmes vai apgūt jaunas dažādās meistarklasēs, lekcijās, piedalīties sporta aktivitātēs, spēlēs, kā arī apskatīties Liepājas jauno mākslinieku izstādes (kuratore Zane Bluķe) un skatīties kino.

Vakarpusē, pasākuma otrajā daļā, apmeklētāji tiek aicināti uz teātra izrādēm, laikmetīgās dejas norisēm, 3D video mapinga instalāciju un video šovu.

No plkst. 17:00 līdz 24:00 ir gaidāma koncertprogramma. Koncertprogrammā piedalīsies latviešu koklētāja Laima Jansone, grupa «Zari», mūziķu trio - ērģelnieks Jānis Pelšs, etnisko mūzikas instrumentu virtuozs Ivars Kalniņš un ģitārists Andrejs Grimms, un vakara īpašie viesi - «Jauno Jāņu orķestris». Skatītājiem tiks piedāvāta festivāla «Arēna» rīkotā muzikālā lekcija «Folklora un mūsdienu mūzika - kompozīcija un improvizācija», kurā uzstāsies lektors, etnomuzikologs Valdis Muktupāvels un lektore, komponiste un folkmūziķe Helēna Vinkelmane no Šveices. Vakara izskaņā būs vērojamas peldošās ugunsskulptūras. Ugunskuru gaismā ar sadziedāšanos tiks sagaidīta rīta ausma.

Muzikālā programma:

14.00 izstādes atklāšana (dzirnavās)

16.00 Lekcija «Folklora un mūsdienu mūzika - kompozīcija un improvizācija» (dzirnavās)

17.00-24.00 kinoprogramma (dzirnavās)

18.00 Baznīca - pirmatskaņojums

19.20 teātra izrāde (dzirnavās)

20.30 Jauno Jāņu orķestris (skatuve uz salas)

22.00 Grupa Zari (Skatuve uz salas)

23.15 Video priekšnesums pie dzirnavām (slūžas un dzirnavas)

24.00 Laima Jansone un peldošo ugunsskulptūru Saules griešana (pils un dzirnavu dīķis)

Aktivitāšu norises vietas: Cīravas ūdensdzirnavas, Cīravas kultūras nams, Cīravas baznīca, dzirnavu dīķis un pils parks.

Ieeja pasākumā un dalība aktivitātēs ir bez maksas.

Atbalsta: Cīravas pagasta pārvalde, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Cīravas profesionālā vidusskola, pxb.lv, pb.lv, tvnet.lv, ir.lv, pigeonbrige, spinout.lv, livesound.lv, Blikerts Jānis u.c.

Organizē biedrība «Cita AbRa» un Cīravas kultūras nams.

Informācija: citaabra.lv un cirava.lv

Aktualitātes: facebook.com/citaabra

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu