Aptauja: Latvijas iedzīvotājiem atšķirīgi viedokļi par Valsts prezidenta vēlēšanu rezultātiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Latvijas iedzīvotāji atšķirīgi vērtē Raimonda Vējoņa ievēlēšanu Valsts prezidenta amatā, liecina tirgus un sociālo pētījumu kompānijas «GfK Baltic» sadarbībā ar aģentūru LETA veiktā aptauja.

39% internetā aptaujāto Latvijas ekonomisko iedzīvotāju ir apmierināti ar vēlēšanu iznākumu, bet tikpat - 39% - neapmierināti. Vēl 22% nav viedokļa vai ir grūtības atbildēt uz šo jautājumu.

Pētījuma dati liecina, ka 7% respondentu ir pilnībā apmierināti ar rezultātu, 32% - drīzāk apmierināti, 23% - drīzāk neapmierināti un 16% - pilnībā neapmierināti.

Latvieši statistiski biežāk - 44% - nekā cittautieši - 30% - norādījuši, ka ir apmierināti ar vēlēšanu rezultātu. Pilnībā apmierināti ar Vējoņa ievēlēšanu prezidenta amatā ir 8% latviešu un 4% cittautiešu, drīzāk apmierināti ir 36% latviešu un 26% cittautiešu. Cittautiešu vidū statistiski nozīmīgs ir neizlēmīgo vai nezinātāju īpatsvars - 31%.

Atbalsts jaunievēlētajam prezidentam Raimondam Vējonim Latvijas reģionos ir līdzīgs. Latgalē vien ir statistiski mazāk tādu, kuri ir drīzāk apmierināti ar vēlēšanu rezultātu.

Interneta aptaujā piedalījās 1214 Latvijas iedzīvotāji, interneta lietotāji, vecumā no 18 līdz 65 gadiem.

LETA jau ziņoja, ka par Valsts prezidentu 3.jūnijā Saeima ievēlēja Zaļo un zemnieku savienības virzīto kandidātu Vējoni. Viņu ievēlēja piektajā balsojumā, kurā viņu atbalstīja 55 deputāti. Vējonis šajā balsošanas kārtā bija vienīgais kandidāts. Pret viņu nobalsoja 42 tautas kalpi. Viens balsošanas biļetens izrādījies nederīgs, bet viens parlamentārietis nav piedalījies balsojumā.

Pašreizējā prezidenta Bērziņa pilnvaras beigsies šā gada 7.jūlijā.

Vējonis būs piektais Valsts prezidents kopš Latvijas valsts neatkarības atjaunošanas un devītais kopš Latvijas valsts dibināšanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu