«Aarzemnieku» dalībniece Katrīna Dimanta kopā ar māsām atpūšas Austrālijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

2014.gadā Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēja grupa «Aarzemnieki» ar dziesmu «Bake a cake», diemžēl pēc dziesmu konkursa grupa beidza savu pastāvēšanu un tās dalībnieki turpināja savus soloprojektus. Grupas dalībniece Katrīna Dimanta turpināja uzstāties kopā ar māsām projektā «Māsas Dimantas», ar kurām nu ir devusies uz Austrāliju.

Došanās uz Austrāliju bija apzināts lēmums, uz kuru māsas gāja jau kādu laiku. Katrīna Austrāliju gribēja apciemot jau kopš bērnības, tā bija sapņu zeme, Dimantu ģimenei tur dzīvoja radiniece, kas sūtīja pastkartes, no tām tika iepazīta daba un ainavas.

«Gadiem ejot, krājām kontaktus, un tā pagājušajā Latvijas rudenī bija rezultāts. Saņēmām uzaicinājumu uz tikšanos ar Melburnas latviešu kultūras aktīvisti Anitu, kura vēlējās palīdzēt projektam «Māsas Dimantas» nokļūt Austrālijā. Tagad baudām dzīvi šaipus zemeslodei, ceļojam, dziedam, atpūšamies, spēlējam pasākumos un esam tūristes,» smaida Katrīna.

Sākumā māsām bija paredzēti koncerti trīs pilsētās - Melburnā, Sidnejā un Adelaidā. Austrālijā ziemas laikā latviešu pasākumi notiek reti, biežāk vasarā vai ap Jauno gadu. Tāpēc «Māsu Dimantu» ierašanās ziemā ieinteresēja arī Brisbenas un citu pilsētu klausītājus. Tagad pēc pieprasījuma ir pielikti klāt vēl papildu koncerti.

«Muzicējam trijatā, ar balsīm un instrumentiem. Komunicējam ar publiku, stāstām par Jāņu tradīcijām Latvijā. Tā kā šeit, Austrālijā, tagad ir ziema, tad ir nedaudz dīvaina sajūta ieskandināt Jāņus, taču iet lustīgi un cilvēki dzied līdzi. Publikas vairākums ir Austrālijas latvieši, bet, tā kā esam Rīgā vadījušas meistarklases kopā ar Austrālijas mūziķiem, runas izplatās un apmeklētāju vidū ir arī daudz vietējo. Cilvēki ir sajūsmā, un dzirdam daudz labas atsauksmes. Esam arī aicinātas uz vairākām radio intervijām,» priecājas Katrīna.

Māsas Austrālijā ir jau no 30.maija un vēl nav atgriezušās. Tik daudz piedzīvots un redzēts, māsām šķiet, ka daudz ilgāk atrodas Austrālijā, katrā dienā, šķiet, ietilptu trīs dienu piedzīvojumi.

«Austrālijā esmu pirmo, bet noteikti ne pēdējo reizi, ir jāatgriežas, lai redzētu un izbaudītu visas sniegtās iespējas. Pirmās dienas bija grūtāk, jo laika starpība ar Latviju ir 7 stundas, dzīvojam nākotnē. Laiku pavadu kopā ar māsām un draugiem, kas iegūti ceļojot vai satikti Latvijā. Melburnā dzīvojam kopā ar draugiem Andersonu ģimeni, kas arī ir galvenie koncertu organizatori. Liels paldies Janai, Anitai, Graham un Lijai! Pirmajās dienās šķita, ka ir ļoti vēss, jo pie šāda klimata jūnijā nav pierasts, tagad ik pa laikam ir arī silti. Katrā pilsētā ir citādāk, ļoti patīk šī valsts!» tā Katrīna.

Katrīna stāsta, ka interesanti ir visur, kur viņas dodas, jo viss šķiet eksotisks, daba pavisam cita, putni dzied savādākas dziesmas. Apmeklējot «Dandenong», redzēti eikalipti, bet māsas dzimšanas dienā baudītas SPA procedūras.

«Pagājušajā nedēļas nogalē Sidnejā peldējāmies Bondai pludmalē, vēl ar draugiem motorlaivā vizinājāmies pa «Sidney Harbour», kur gar operu devāmies uz zivju tirgu. Ciemojāmies arī «Symbio zoo», kur barojām ķengurēnus un dziedājām kopā ar Kakatū papagaiļiem. No Sidnejas uz Melburnu atpakaļ devāmies ar automašīnu, apskatot dienvidu piekrasti, braucām gar Tasmānijas jūru, tad gar Kluso okeānu, cerējām arī novērot vaļus, kas šajā laikā peld pāroties uz Austrālijas līčiem, bet šķiet, ka ieradāmies par agru un pagaidām vēl nevienu neesam redzējušas. Šodien pastaigājāmies pa Melburnas karalisko botānisko dārzu, un šeit ir ļoti skaisti!! Rīt lidosim uz Adelaidi un nākamnedēļ uz Brisbenu, tur atkal būs pavisam cits klimats - cauru gadu esot vasara. Ļoti nepierasti un interesanti vērot, ka te dabā ir ziema un kokiem nobirušas vai birst lapas,» tā Katrīna.

Austrālija tūristiem asociējas ar koalām, ķenguriem, bumerangiem un eikaliptu audzēm, bet par ķenguriem Katrīna zina teikt, ka daudzus vietējos iedzīvotājus ķenguri tracina, jo tie var nodarīt kaitējumu saimniecībām vai izlēkt priekšā mašīnai un nodarīt lielu skādi. Dziedātājai gan patika satikt ķengurus, tie satikti zooloģiskajā dārzā, tāpat daudzi redzēti notriekti guļam ceļmalā.

«Klimats šeit ir citādāks, tagad Austrālijā ir ziema, ik pa laikam līst, kādu dienu parādās arī skaista saule, tomēr bieži ir vējš, Melburnā pa dienu ap 10 - 13 grādi. Staigājam ziemas jakās, tad ir droši, ka būs silts. Sidnejā bija siltāks un veicās ar lieliskiem laika apstākļiem,» stāsta Katrīna.

Māsas arī paspējušas iedraudzēties ar vietējiem iedzīvotājiem un vēl nav satikušas tādus cilvēkus, kuri būtu nelaimīgi un nevēlētos draudzēties. Visi ir pozitīvi, nāk klāt un paši uzrunā. Austrālijas iedzīvotāji dzīvi uztver vieglāk nekā Eiropas iedzīvotāji.

«Vakaros daudz nav staigāts apkārt. Biju pāris mājas ballītēs un dažos krodziņos, bet nebija lustes ballēties, mūzika arī šeit citādāka, tā ka mierīgi pasēdējām, parunājām un devāmies mājās. Klubu dzīvi neesam novērtējušas,» nosaka Katrīna.

Arī nacionālie ēdieni ir baudīti, Katrīna ir nobaudījusi ķengura gaļu, kura garšo kā veselīgs, mazcīpslains liellops, Brisbenā tika pamēģināta arī krokodila gaļa. Tāpat ir pamēģināti dažādi augļi, kurus Latvijā nav iespējams iegādāties svaigus. Tāpat māsas ir baudījušas dažādas jūras veltes, pat haizivi.

Dienas paiet koncertējot, dodoties ekskursijās vai tiekoties ar draugiem.



KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu