Minhenes drošības konference atzīst, ka Ukrainai nepieciešama papildu palīdzība

LETA/UNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Minhenes drošības konferences Vīnes sanāksmes dalībnieki otrdien bijuši vienisprātis, ka Ukrainai ir nepieciešama papildu palīdzība, teikts konferences organizētāju paziņojumā tviterī.

«Plaša vienprātība Minhenes drošības konferencē: Ukrainas valdībai panākumiem vajadzīgs papildu (politiskais, finanšu un ekonomiskais) atbalsts,» teikts paziņojumā konferences oficiālajā vietnē sociālajā tīklā «Twitter».

Konferences sanāksmē piedalās daudzu Eiropas Savienības (ES) valstu ārlietu un aizsardzības ministri, uzņēmējs Džordžs Soross, bijušais NATO ģenerālsekretārs Havjers Solana, Krievijas ārlietu ministra vietnieks Aleksejs Meškovs, Ukrainas ārlietu ministrs Pavlo Kļimkins un citas prominences.

Vīnē Minhenes drošības konferences sanāksme notiek 16. un 17.jūnijā. Tās galvenās tēmas ir karš Ukrainā, Krievijas un ES tālākās attiecības, ES enerģētiskā drošība.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Vienošanās par pamieru Ukrainas austrumos, kura ar Vācijas un Francijas atbalstu februārī tika panākta Minskā, paredzēja ugunspārtraukšanu no 14.februāra pusnakts, smago ieroču atvilkšanu un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas novērotāju pielaišanu pamiera novērošanai. Tomēr vienošanās pilnībā joprojām nav ievērota, un epizodiskas sadursmes Ukrainas austrumos turpinās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu