Svētku ieskaņas Doma laukumā – 20. tradicionālais Zāļu tirgus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien, 19. jūnijā, no plkst. 9.00 līdz 19.00 Doma laukumā notiks tradicionālais Rīgas pilsētas ielīgošanas pasākums Zāļu tirgus, kas šogad norisināsies divdesmito gadu pēc kārtas. Apmeklētājiem būs iespēja iegādāties ne tikai dažādu amatu meistaru gatavotos lietišķās mākslas priekšmetus, bet izvēlēties arī gardāko no plašā gaļas, zivju, medus, konditorejas un siera produktu sortimenta.

No plkst. 10.00 uz skatuves sāksies ielīgošana kopā ar profesionālo pūtēju orķestri «Rīga», bērnu deju kopu «Kamolītis», bērnu vokālo ansambli «Magonīte», bērnu deju ansambli «Dzīpariņš», tautas deju ansambli «Dzīpars», bērnu vokālo ansambli «Momo», folkloras kopu «Rija», bērnu vokālajiem ansambļiem «Dvīņi» un «Saulessvece», Rīgas Latviešu biedrības senioru kori «Erelbe», jauniešu pūtēju orķestri «Fanfara», tautas deju ansambli «Ačkups», vīru vokālo ansambli «Harmonija Rīgai», tautas deju ansambli «Vija», Rīgas vokālo džeza grupu «Assembly Singers», deju kopu «Marmale» un postfolkloras kopu «Rikši».

Gan tirgotājiem, gan apmeklētājiem možu garu visas dienas garumā uzturēs Jāņa tēvs Normunds Laizāns, pastāstot par svarīgākajām Jāņu tradīcijām un ticējumiem. Ikvienam būs iespēja demonstrēt savu izdomu, asprātību, zināšanas un veiklību dažādos konkursos.

Aicinām rast īstu svētku noskaņojumu, iegādāties Jāņu svinēšanai visu nepieciešamo, dāvanas Līgām un Jāņiem, kā arī baudīt daudzveidīgu kultūras programmu!

Zāļu tirgus norisi atbalsta Rīgas dome un Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu