Maltas slavenākie skulptori rada Raiņa skulptūru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē oficiālajā «Youtube» kanālā publicēta īsfilmu projekta «#domasspēks» 23. epizode, kurā Maltas skulptori Alfrēds Kamiljeri-Kauči un Ārons Kamiljeri-Kauči interpretē Raiņa aforismu un veido Raiņa skulptūru.

Kā informēja Jura Podnieka studijas projektu un mārketinga vadītāja Marta Kontiņa, «#domasspēks» jaunākajā epizodē slavenās maltiešu skulptoru ģimenes pārstāvji Alfrēds un Ārons Kamiljeri-Kauči interpretē Raiņa aforismu, kas arī mūsdienās skan neticami aktuāli: «Tikai savstarpēja cieņa un izpratne pret katru indivīdu, lai kas viņš būtu un no kurienes nācis, var kopā veidot cilvēci.»

Kamiljeri-Kauči ģimene jau trīs paaudzēs ir iemantojuši starptautisku slavu kā izcili skulptori. Viņu darbi atrodami gan dažādās Maltas pilsētās, gan citur Eiropā, ASV un Austrālijā. Savos darbos viņi izmanto koku, marmoru un kaļķakmeni, kā arī papjēmašē un stikla šķiedru.

«#domasspēks» («#mindpower») ir projekts, kurā 29 īsfilmās sabiedrībā pazīstami cilvēki no visām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm savā dzimtajā valodā lasa un savas kultūras tēlos ietērpj citātus no Raiņa un Aspazijas daiļrades. Projekts iekļauts Latvijas prezidentūras ES Padomē oficiālajā publiskās diplomātijas un kultūras programmā.

Projektā katru nedēļu tiek publicēts jauns video Latvijas prezidentūras oficiālajā tīmekļa vietnē «EU2015.LV», «YouTube» kanālā un projekta «Facebook» lapā. Nākamajā nedēļā «#domasspēks» skatītājus aizvedīs uz Spāniju un Bulgāriju.

Īsfilmas veido Jura Podnieka studija, režisors Olafs Okonovs, operators Aleksandrs Grebņevs. Raiņa un Aspazijas lomās Latvijā iejūtas mūziķis Goran Gora un Latvijas Televīzijas kultūras ziņu vadītāja Eva Ikstena-Strapcāne.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu