Jau piekto gadu norisināsies kinofestivāls «RojaL»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jurģis Krāsons

Rojā no 23. līdz 25. jūlijam jau piekto gadu pēc kārtas norisināsies kinofestivāls «RojaL», pavēstīja projekta pārstāve Zane Dzene. Festivāla programmā būs filmu skates, izstādes un mūzika, RIX klavieru kvarteta uzstāšanās, dzejnieces Dzintras Žuravskas sumināšana un meistarklases.

Kinofestivāla konkursa skatē sacentīsies latviešu, igauņu, lietuviešu un arī poļu kinematogrāfistu jaunākās filmas. Žūrijas priekšsēdētāja būs kinokritiķe un Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma.

Pirmos soļus animācijas mākslā ierādīs Edmunds Jansons, kura filma «Roņu sala» iekļauta pasaules nozīmīgākā animācijas filmu festivāla Anesī programmā. Savu filmu programmu izrādīs Vladimirs Leščovs. Animācijas vēsturi izzināt palīdzēs Arnolda Burova filmu skate – meistars, kurš ir Latvijas animācijas tēvs, šogad svinētu 100.dzimšanas dienu.

Festivālā iekļauta arī šogad oskarotā poļu melnbaltā drāma «Ida» un Rūdolfa Minga «Ļaunuma atspulgs». «RojaL» sola arī pārsteigumus, kurus būs iespējams izbaudīt uz lielā ekrāna jūras krastā.

Kinofestivālu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Rojas novada dome un uzņēmēji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu