«Ad Lucem» uzstāsies skandināvu mūsdienu tautas mūzikas ansamblis «Groupa»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Introvertās mākslas festivālā «Ad Lucem» vieni no īpašajiem viesiem būs skandināvu mūsdienu tautas mūzikas ansamblis «Groupa», pavēstīja festivāla pārstāvis Mārtiņš Pučka. Ansamblis uzstāsies koncertā «Ziemeļu mūzikas meistari» 24. jūlijā Spīķeru koncertzālē Rīgā, savukārt 25.jūlijā Siguldas koncertzālē «Baltais flīģelis» skandināvu mūziķi sniegs bezmaksas meistarklases etnomūzikā, džezā un kompozīcijā.

Ansambļa «Groupa» dalībnieki ir Matss Edens (Mats Edén, Zviedrija, vijole, burdonvijole, akordeons), Jonass Simonsons (Jonas Simonson, Zviedrija, dažādas flautas) un Terje Isungsets (Terje Isungset, Norvēģija, parastas un neparastas perkusijas, vargans).

Pučka norādīja, ka spilgtā un profesionālā zviedru mūsdienu tautas mūzikas grupa atrodas zviedru progresīvās tautas mūzikas avangardā jau vairāk nekā 25 gadus. Ansambli «Groupa» identificē ar zviedru tautas mūziku un tās attīstību nesenajā vēsturē – tā iezīmē gan Zviedrijas tautas instrumentālās mūzikas tradīcijas, gan modernās pasaules muzikālās tendences, gan tautas mūzikas nākotnes iespējas. Šīs grupas skaņu māksla ir izaicinājums cilvēku priekšstatiem par Zviedrijas mūziku. Piepildot skaņu pasauli ar brīvību un jaunām krāsām, ansambļa mūziķi radījuši savu Ziemeļvalstu mūzikas zīmolu, kas izceļas ar jaunu muzikālu dimensiju atklāsmes prieku.

Būdami augstas raudzes profesionāļi, ansambļa mūziķi katrs izveidojuši savu muzikālo karjeru.

Šovasar no 21. līdz 29. jūlijam norisināsies 14.Introvertās mākslas festivāls «Ad Lucem». Koncertos Rīgā, Siguldā un Ventspilī uzstāsies tādi izcili mākslinieki kā Aleksejs Arhipovskis, Latvijas Radio koris, skandināvu mūzikas ansamblis «Groupa», Timo Vēnenens, Laima Jansone, Sauļus Petreikis un citi.

Introvertās mākslas festivāls «Ad Lucem» ir mākslas radīta telpa, kas sniedz patvērumu no ikdienas steigas un stresa – miera un harmonijas oāze, kurā var ieklausīties skaņās, klusumā un sevī, sastapt ceļabiedrus un gūt iedvesmu. Fesivāls notiek kopš 2002.gada.

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas «Biļešu servisa» tirdzniecības vietās un internetāwww.bilesuserviss.lv.Festivālu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome un Siguldas novada dome.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu