Nost ar aizspriedumiem! Atbalsti mīļotās sievietes vēlmi veidot karjeru.

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Shutterstock

Teju 70% sieviešu mūsu valstī ir augstākā izglītība, tātad teorētiski - visas iespējas izveidot labu karjeru vai biznesu. Taču pērn pēc Sabiedrības integrācijas fonda pasūtījuma veiktais pētījums atklāj: sabiedrība labi apzinās, ka iesīkstējušie stereotipi par ierasto sieviešu un vīriešu dzīvesveidu ietekmē arī dāmu karjeras iespējas un tām bieži tiek liegtas iespējas «kāpt uz augšu». Turklāt strādājošas sievietes pat bieži neaizdomājas, ka kļuvušas par dzimumu aizspriedumu upuriem.

Mūsdienās sievietes sapņo par līdzsvaru, proti, par iespējām apvienot mīlamu darbu, bērnu audzināšanu un laimīgu dzīvi, taču tam bieži vien traucē sabiedrībā iesīkstējušies stereotipi par lomu sadalījumu ģimenē, saka konferences «Sieviete biznesā 2015. Līderība. Pieredze. Enerģija» organizatora «BIG event» vadītāja Solvita Ķieģele.

Lai redzētu, kā izaug bērni, iespējams, izdevīgāk ir izveidot biznesu, nevis algot auklīti

Sākot biznesu, sievietes jau sen necenšas iekarot maskulīno pasauli, bet gan meklē veidu, kā nodrošināt līdzsvarotu dzīvi – rūpēties par ģimeni un darīt mīlamu darbu. Ja to var labāk sasniegt, attīstot savu biznesu, tad uzņēmīga dāma tā arī darīs.

Grāmatvedes, konsultantes, rokdarbnieces, skaistumkopšanas un modes salonu īpašnieces, šie ir tikai daži no sieviešu iecienītākajiem biznesa veidiem. Pērn publiskotie Uzņēmējdarbības globālā monitoringa dati atklāj, ka teju

katra desmitā Latvijas sieviete dibina jaunu uzņēmumu.

«Nenoliedzami, sievietes spēj apvienot vairākus darbus vienlaicīgi: putras katls uz plīts, bērns vienā rokā, mobilais tālrunis - otrā rokā. Ar šādu apvienošanu ir iespējams daudz padarīt un arī daudz sasniegt. Jautājums vienmēr ir par to, ko sieviete no tā patiešām iegūst un ko zaudē, kādu cenu maksā. Sasniegumi nāk vieglāk un ar mazākām iekšējām izmaksām, ja viņa jūt savu tuvāko atbalstu,» saka personīgās izaugsmes trenere Iveta Apine.

«Esmu saticis gan sievietes, kurām ir veiksmīga karjera, taču nav kontaktu ar bērniem, gan sievietes, kurām ir saskanīga ģimene, bet kuras skumst par profesionālas dzīves trūkumu. Ticu, ka, ieklausoties sevī, ikviens var atrast līdzsvaru un labklājību,» uzskata ģimenes psihoterapteits, apzinātības prakses skolotājs Sandis Kristars Dūšelis.

Foto: Shutterstock

Biznesa pasaulē sievietei nav jākaunas būt sievišķīgai un šarmantai

Vēl pirms gadiem piecpadsmit bizness tika uzskatīts tikai par vīriešu pasauli, joprojām sabiedrībā sasniegumus un veiksmi bieži saista ar vīrišķīgām īpašībām: neatkarību, izlēmīgumu un pārliecību par sevi. Tomēr, kā liecina «Lursoft» apkopotie dati, teju trešdaļā uzņēmumu vismaz viena no amatpersonām vai viena no dalībniecēm ir sieviete.

«Bizness, iespējams, nav sievietes dabai piemērotākā vide, taču pastāv veids, kā atrast labu līdzsvaru.

Sievietes spēks ir sievišķībā, tas ir milzīgs resurss,

ko modernās dāmas veiksmīgi izmanto,» saka Iveta Apine.

Intuīcija, uzmanība pret daudzām sīkām niansēm, lielāka vērība labām attiecībām ar klientiem, efektīvāk organizēta ikdiena – tie ir tikai daži aspekti, ar kuriem skarbo biznesa un vadības augstāko līmeni papildina sievietes.

Otrdien, 16.jūnijā, jau ceturto reizi norisināsies konference «Sieviete biznesā 2015. Līderība. Pieredze. Enerģija». Dalībniekiem būs iespēja noklausīties «Leika Training» biznesa treneres Diānas Šcerbanskas (Ukraina) lekciju par sievietes biznesa stratēģijām, augstākā menedžmenta stratēģijas trenera Tomasa Bothes (Zviedrija) lekciju par līderības pīlāriem, kā arī BMWA, BAFM, IM apmācību vadītāja Aloiza Leiendekera (Vācija) lekciju, kā risināt augsti emocionālus konfliktus un panākt to virzību uz kopēju mērķi, lieliskās astroloģes Jeļenas Kļaviņas lekciju un citas prezentācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu