Ožjē izcīna uzvaru WRC posmā Itālijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pašreizējais pasaules čempions un kopvērtējuma līderis francūzis Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» komandas svētdien izcīnīja uzvaru pasaules autorallija čempionāta (WRC) sestajā posmā Itālijā.

Ožjē šī posma līderpozīciju pārņēma pēc sestdien aizvadītajiem ātrumposmiem, bet svētdien šo vietu prata nosargāt, par vairāk nekā trim minūtēm apsteidzot šī rallija lielāko pārsteigumu jaunzēlandieti Haidenu Padonu («Hyundai»).

Pašlaik 28 gadus vecajam Padonam šis ir labākais sasniegums karjerā.

Tikmēr trešais šajās sacensībās bija Padona komandas biedrs Tjerī Nevils no Beļģijas.

Foto: AFP/LETA

Ožjē šī ir jau ceturtā uzvara šosezon un 28.karjerā, kas viņam ļāvusi nostiprināties pasaules čempionāta kopvērtējuma vadībā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem Ožjē ar 133 punktiem joprojām atrodas pārliecinošā līderpozīcijā. Viņam ar 67 punktiem seko «Citroen» komandas norvēģu braucējs Madss Estbergs, bet vēl par punktu atpaliek vēl viens «Volkswagen» pilots Andrēass Mikelsens no Norvēģijas.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu