Snoudens: Krievijā ir labāk nekā cietumā (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais ASV izlūkdienestu darbinieks Edvards Snoudens, kurš pēc slepenas informācijas publiskošanas guvis patvērumu Krievijā, izteicies, ka uzturēšanās šajā valstī vismaz ir labāka, nekā cietums, domājams, riskējot ar Krievijas amatpersonu dusmām, raksta «The Telegraph».

Pirmdien atklātībā nonāca informācija, ka Snoudens lūdzis patvērumu Brazīlijā. Tikmēr Brazīlijas amatpersonas informējušas, ka pagaidām oficiāla prasība pēc patvēruma no Snoudena nav saņemta. Taču, ja Snoudens tādu iesniegtu, tā tiktu izskatīta. Tādējādi pagaidām Brazīlijas valdība nekomentē prasības iespējamo likteni.

TV intervijā Snoudens nedēļas sākumā pauda vēlmi pārcelties uz dzīvi Brazīlijā, jo tā ir valsts, kas viņam patīk un kurā viņš gribētu uzturēties.

Tai pašā laikā Snoudens noliedz jebkādu iespēju, ka patvērumu kādā valstī varētu iegūt apmaiņā pret tālāku slepenas informācijas nodošanu konkrētas valsts valdībai. Savas gadu ilgās uzturēšanās laikā Krievijā viņš arī neesot nekādā veidā sadarbojies ar Krievijas varas iestādēm.

Snoudens izteicās, ka dzīve Krievijā nemaz neesot tik slikta. «Tā tiešām nav tik slikta, kā runā. Ziniet, neviena valsts nav perfekta, un

Krievijai ir daži politikas aspekti, kuriem es kategoriski nepiekrītu, - viņi uzrauga internetu tādā apjomā, kādu es uzskatu par pilnīgi nepieņemamu.

Taču mana ikdienas dzīve.. Tā ir daudz labāka nekā cietumā,» teica Snoudens, acīmredzot, atgādinot, ka šāds iznākums viņu gaidītu, atgriežoties dzimtajā ASV, kur viņam izvirzītas smagas apsūdzības.

Snoudenam patlaban izsniegta pagaidu uzturēšanās atļauja Krievijā.

ASV varas iestādēs joprojām tikai aplēš, cik liels daudzums slepenas informācijas varētu būt Snoudena rīcībā. Noskaidrots, ka Snoudens piekļuvis ap 1,5 miljoniem slepenu dokumentu, taču cik lielu daudzumu viņš sev saglabājis, nav zināms.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu