Uz «Satta» skatuves: «Dirty Beaches» nebeidzamais ceļojums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī festivāls «Satta» šovasar piedzīvos debiju Latvijā, lietuviešu mūzikas un mākslas festivāls mājās jau sen ir labi zināms tā unikālās programmas dēļ. Tā vietā, lai fokusētos uz vienu lielu zvaigzni, festivāls cenšas piedāvāt vairākus interesantus, unikālus māksliniekus, kas spēj lauzt stereotipus un likt šermuļiem skriet pār kauliem. Šis gads nav izņēmums, jo vasarā uz skatuves kāps viens no mīklainākajiem festivāla dalībniekiem «Dirty Beaches».

Aiz šā nosaukuma «slēpjas» Alekss Hungtajs (Alex Hungtai). Viņš ir dzimis Taivānā un uzaudzis Kanādā, taču pašlaik dzīvo un strādā Berlīnē. Viņš ar grūtībām var definēt, kur ir viņa mājas. Aleksa pirmie eksperimenti ar neparastām skaņām un vokāliem plašākai publikai tika nodoti pirms desmit gadiem. Viņa firmas zīme ir skaņas, kas pārpildītas apputējušiem pagātnes elementiem un nebeidzama ceļojuma noskaņu. Plašāku uzmanību «Dirty Beaches» ieguva 2011. gadā, kad iznāca trešais albums «Badlands», kas veltīts mūziķa tēvam.

«Katrs albuma centimetrs ir apklāts ar biezu kārtu atbalsu un uzglūnošu ēnu, sniedzot ierakstam tumšāku, savītāku toņkārtu atmosfēru. Pat brīžos, kad «Badlands» kļūst maigāks, kā tas notiek ar kompozīcijām «True Blue» un «Lord Knows Best», rezultāts ir tikpat satraucošs, cik romantisks,» atzinis viens no daudzajiem mūzikas kritiķiem, kas ātri iemīlējis albumu.

«Dirty Beaches» jaunākais albums tika izdots pērn ar nosaukumu «Drifters/Love Is The Devil». Līdzīgi kā tā nosaukums, albums sastāv no divām daļām, kas katra ierakstīta atsevišķi. Mūzikas pasaulē tas tika uzņemts tikpat atzinīgi, cik iepriekšējais. «Viņš ir piepildījis jebkuru «Badlands» solījumu. Par spīti neiedomājamam sāpju dziļumam, kas ir ļāvis radīt tik eksplozīvu emociju izvirdumu, «Dirty Beaches» ir izdevies izdot vienu no gada labākajiem un patiesi aizkustinošākajiem albumiem,» pausts mūzikas blogā «Beats per minute».

Pašlaik Aleks apceļo pasauli kopā ar mūziķiem, kas uzstājas kopā ar viņu. «Dirty Beaches» jau sen ir grūti uzskatīt par soloprojektu, bet gan mūzikas grupu. Būdams liels kinomīlis, Aleks savus braucienus fiksē vizuālos stāstos, ko publicē savā blogā. Pirms mūziķa karjeras strādājis virtuvē, kas ļāvis viņam kļūt par lielu dažādu pasaules virtuvju cienītāju.

Izmanto iespēju atklāt dziļos Aleksa Hungtaja un viņa grupas stāstus šā gada «Satta» festivālā!

Jau ziņots, ka no 14. līdz 17. augustam Papē uzstāsies arī tādi mākslinieki kā «Submotion Orchestra», «Forest Swords», «King Midas Sound», «Kode9», «Sei A» un «Sekuoia». Vēl virkne mūziķu tiks izziņoti jau pavisam drīz.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu