LNB aplūkojami Ārgaļa, Iltneres, Zelča, Neiburgas un Tučas mākslas darbi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Mākslas un mūzikas centrā no 12. jūnija būs aplūkojami Māra Ārgaļa, Ievas Iltneres un Armanda Zelča, Katrīnas Neiburgas un Zanes Tučas mākslas darbi, pavēstīja LNB sabiedrisko attiecību speciālists Augusts Zilberts. Tā būs izstāžu cikla «Patība. Latvijas laikmetīgās mākslas vēsture» devītā ekspozīcija. Cikls «Patība. Latvijas laikmetīgās mākslas vēsture» noris kā LNB un Borisa un Ināras Teterevu fonda sadarbības projekts, paplašinot LNB Mākslas un mūzikas centra piedāvātās iespējas.

No Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) krājuma izstādē būs skatāmi Ārgaļa, Iltneres un Zelča darbi, kā arī jani Neiburgas un Tučas darbi. Izstādē varēs iepazīties arī ar grāmatām un katalogiem no LNB krājuma par visiem pieciem māksliniekiem.

Ekspozīcija būs aplūkojama līdz šī gada jūlijam. Ieeja tajā būs bez maksas.

Projekta «Patība. Latvijas laikmetīgās mākslas vēsture» izstāžu cikla ekspozīcijās redzami Latvijas laikmetīgās mākslas klasiķu darbi, galvenokārt no LNMM krājuma. Tāpat tiek izstādīti aktuāli strādājošu mākslinieku darbi, kuru daiļrades kāda šķautne tematiski vai stilistiski sasaucas ar attiecīgā klasiķa mākslu. Izstāžu pamatu veido grāmata «Patība. Personības ceļā uz laikmetīgo mākslu. Padomju Latvijas 60.–80. gadi», kuru sastādījusi mākslas zinātniece Helēna Demakova.

Izstāžu cikla ietvaros tiek demonstrētas studijā «Platforma Film» nesen tapušas filmas par latviešu laikmetīgās mākslas klasiķiem (režisore Ilze Šņore, režisore inscenētāja Ilona Bērziņa, operatori Artūrs Lapinskis un Inese Tīkmane, montāžas inženieris Jānis Ērglis, producents Pāvils Raudonis), kā arī kinolentes par laikmetīgās mākslas klasiķiem.

Izstāžu cikls notiek ar Borisa un Ināras Teterevu fonda un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju, Mūkusalas mākslas salonu un fondu «Mākslai vajag telpu». Projekta idejas autore un kuratore ir Helēna Demakova, darba grupa – Brigita Zelča-Aispure, Aivija Everte, Ilze Egle, Ingrīda Peldekse, Katrīna Teivāne – Korpa un Dace Gasiņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu