Vidzemes koncertzālē «Cēsis» šogad skanēs gan akadēmiskā, gan populārā mūzika (42)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē, 31.maijā un 1.jūnijā, Cēsīs ar vērienīgiem koncertiem tiek atklāta daudzfunkcionāla koncertzāle – Vidzemes koncertzāle «Cēsis». Sestdienas koncerts ir spilgts Latvijas kultūras dzīves notikums ar starptautisku skanējumu, pasaulē atzītu latviešu mākslinieku un Baltijas valstu izcilāko diriģentu piedalīšanos, turpretī svētdien tiks prezentēta arī skaista un bagātīga Cēsu novada amatieru kolektīvu izveidota programma, simboliski atklājot koncertzāli visplašākajam mākslinieku lokam.

Vidzemes koncertzāle «Cēsis» kultūras notikumu programmu saplānojusi jau visam šim gadam, iecerēti gan klasiskās mūzikas koncerti un deju kompāniju un teātra izrādes, gan grupu «Jumprava» un «Credo» jubilejas koncerti, pavēstīja koncertzāles sabiedrisko attiecību speciāliste Sanita Ozoliņa.

Jau pirmdien koncertzālē viesosies pianists Armands Ābols no Čīles, kurš atskaņos Sergeja Prokofjeva un Franča Šūberta darbus. Jūnija vidū koncertzālē pirmoreiz Latvijā izskanēs Sergeja Prokofjeva mazdēla Apvienotās Karalistes komponista Gabriela Prokofjeva mūzika, savukāt ar programmu «Tango» jaunajā koncertzālē uzstāsies akordeoniste Ksenija Sidorova un dejotājs Kirils Burlovs.

Jūlijā līdzās Mākslas festivālam «Cēsis» koncertzālē muzicēs čigānu un klezmeru mūzikas apvienība «Les yeaux noirs» no Francijas un Īlingas simfoniskais orķestris (Lielbritānija) diriģenta Džona Gibonsa vadībā.

Tāpat šogad jaunajā koncertzālē plānoti Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Liepājas Simfoniskā orķestra, pianista Vestarda Šimkus, dziedātājas Marijas Naumovas, Latvijas Radio kora, kora «Latvija» koncerti un daudzi citi pasākumi.

Jau vēstīts, ka sestdien ar vērienīgu koncertu tiks atklāta Vidzemes koncertzāle «Cēsis». Koncertzāle tapusi lielākoties par Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu.

Vidzemes koncertzāle

«Cēsis» ir reģionālas nozīmes daudzfunkcionāls mākslas centrs,

kas nodrošinās profesionālās mākslas pieejamību Vidzemes reģionā, rīkojot Latvijas profesionālās mākslas kolektīvu un viesmākslinieku koncertus, teātra, operas un baleta izrādes, mākslas izstādes.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu