TOP 10 vasaras izklaides (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vasara un karstais laiks jau vairs nav aiz kalniem. Tuvojas īstais laiks, kad ar ģimeni, draugiem vai mīļoto doties atpūsties un izbaudīt Latvijas skaisto dabu. TVNET jums piedāvā 10 vietas un aktivitātes, ko izbaudīt vasaras laikā, kad tā vien kārojās uzturēties ārā!

 
Foto: LETA

Laivošana pa upēm

Vairākas vietas piedāvā izbraucienus ar laivām pa skaistākajām Latvijas upēm vairākos maršrutos. Atpūtas cena ir atkarīga no izvēlētā maršruta un cilvēku skaita un vietas.

Ieteikums, izvēlēties mazpazīstamāku upi, kuras mežonīgums var solīt piedzīvojumus. Tikai tad noteikti padomājiet par līdzi ņemamajām mantām katram gadījumam un uzlādētu telefona bateriju. Ja nu kas...

Laivošana "Rāmkalnos"

 
Foto: Ingars, TVNET

Velo izbrauciens gar Latvijas piekrasti

Visiem velomīļiem ir iespēja doties daudzdienu velomaršrutā gar Latvijas piekrasti – 496 km garumā! Brauciena sākums no Nidas (Lietuvas pierobežā) līdz pat Ainažiem pie Igaunijas, var arī pretējā virzienā.

Atpūtas laikā ir iespēja apskatīt Latvijas lielākās piejūras pilsētas un vairākus zvejnieku ciematus. Izmaksas ir atkarīgas no vietas, kur nakšņosi.

Velomaršruts

 
Siguldas gaisa trošu vagoniņš
Siguldas gaisa trošu vagoniņš Foto: LETA

Lēciens ar gumiju

Siguldā līdz pat oktobra vidum, ikvienam asu izjūtu cienītājam ir iespēja nolēkt ar gumiju no gaisa vagoniņa 43 m augstumā virs Gaujas. Ekstrēmais piedzīvojums katru nedēļu ir pieejams no ceturdienas līdz svētdienai. Cenas svārstās no 30 līdz 40 eiro par lēcienu.

Lēciens ar gumiju

 
Foto: LETA

Lēciens ar izpletni

130 km no Rīgas, Lietuvas pilsētā Šauļos, ikvienam ekstrēmistam ir iespēja nolēkt ar izpletni tandēmā ar instruktoru no 3000 m augstuma. Lēciens izmaksās 215 eiro. Iepriekšējā pieredze neesot vajadzīga. Savukārt, lai pieteiktos pārbaudīt zemes pievilkšanas spēku, sākotnēji jāsazvanās ar instruktoru.

Lēciens ar izpletni

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Lidojums virs Siguldas

Ja tomēr lēkšana ar gumiju vai izpletni baida, ir iespēja izbaudīt stundas lidojumu virs skaistās Latvijas pilsētas Siguldas. Iekāpšana un piezemēšanās Ādažos.

Izklaides cena 162 eiro trijām personām.

Lidojums virs Siguldas

 
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: LETA

Veikbords

Veikbords ir ekstrēms ūdens sporta veids, kad uz līdzīga dēļa kā snovbordā, turoties pie troses, kas piestiprināta pie laivas, brauc pa ūdens virsmu.

Brauciens ar lielo laivu desmit minūtes, iekļaujot gan inventāru, gan laivas stūrmani, izmaksā 20 eiro.

Veikbords

 
Foto: www.melnsils.lv

Citāda ģimenes atpūta kempingā

Nakšņošana kempingos ir nepelnīti piemirsta, tāpēc ierosinām sev atrast šīs vasaras kempingu. Šobrīd Latvijā kempingi ir ļoti daudzveidīgi un domāti katrai gaumei.

Piemēram, Melnsils kempings, kas atrodas netālu no Kolkas raga pie Rīgas jūras līča, piedāvā interesantas koka mucu mājiņas ar skatu uz jūru. Cenas atkarīgas no gulētājus un dienu skaita, ko tu pavadīsiet.

Kempings pie jūras

 
Rundāles pils
Rundāles pils Foto: LETA

Latvijas pilis un muižas

Latvijā ir saglabājušās vairākas senas pilis un muižas, piemēram, Turaidas, Bauskas, Ventspils ordeņa, Rīgas, Cēsu viduslaiku, Rundāles un citas pilis, kas atspoguļo Latvijas vēsturi. Tos, kuri vēl nav apskatījuši Latvijā ievērojamākās pilis, aicinām tieši vasaras laikā to izdarīt. Tad ap ievērojamo celtni noteikti ziedēs arī iekopts dārzs un daudzviet varēsi baudīt arī izjādes ar zirgiem.

Pilis un muižas

 
Foto: www.airsoftizklaide.lv

Spēlēt airsoftu

Airsofts (airsoft) ir komandu sporta veids jeb militāras simulācijas spēle. Tajā tiek izmantotas kaujas ieroču kopijas, kas šauj plastmasas bumbiņas. Šāda aktivitāte kļūst pasaulē ļoti populāra, tai skaitā arī Latvijā. Ekstrēmo atrakciju ir iespēja uzspēlēt netālu no Iecavas kaujas laukā «Zālītes». Ekipējuma noma un sākuma komplekts izmaksā 22 eiro vienai personai, ja esi skolēns – 14 eiro.

Savukārt, ja brauc spēlēt ar savu inventāru, pasākuma cena 5 eiro. Pirms brauc spēlēt militāro simulācijas spēli, sazvanies ar Airsoft darbiniekiem, jo visas spēles notiek ar rezervāciju.

Airsofts

 
Foto: LETA

Pārgājieni pa Latviju

Latvijā ir vairāki Nacionālie dabas parki un rezervāti, kurus jums ir vērts redzēt.

Šajās vietās ir izveidotas takas un maršruti, kurus aplūkojot, varēsiet sākt savu vasaras piedzīvojumu.

Pārgājieni

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu