Natālija Jansone atklāj, kā dizaineri izvēlas to, ko apģērbu valkātājiem piedāvā kā modes tendenci

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

5.jūnijā tērpu dizainere Natālija Jansone savā darbnīcā rīkoja klientu tusiņu un iepazīstināja klientus ar savu kolekciju vienuviet, ne izkaisītu pa dažādiem veikaliem. Plusā tika piedāvāts iegādāties jaunus, krāsainus vasaras krekliņus un sporta jaciņas, ar kurām klientes var baudīt vasaru.

Natālija Jansone saka, ka bijis tik patīkami parunāt ar klientēm, redzēt viņas dzīvē un novērtēt, kādas ir tās dāmas, kuras ir iecienījušas viņas apģērbu kolekcijas.

«Sarunas ar klientēm radīja ideju jūlijā kādā no Vecrīgas pagalmiem uztaisīt tērpu skati, kurā piedalīsies manas klientes. Tas būs veids, kā parādīt apģērbu uz reālām valkātājām, ne modelēm,» sajūsminās Natālija.

Sievietes tika cienātas ar vīnu, viņām bija iespēja nodoties sarunām, pielaikot apģērbu un to arī iegādāties.

Tāpat Natālija uz šo sieviešu tusiņu bija uzaicinājusi savu ģimenes draudzeni, kura pati mājās rada rotaslietas, lai parādītu klientēm rotu skaistumu un eleganci.

«Tūlīt došos uz tērpu izstādi Parīzē, mēģināju tur tikt jau vairākus gadus, bet viņi nelabprāt ņem kādu no Latvijas, bet beidzot man izdevās. Atgriežoties man būs iedvesma rīkot klientu modes skati, kuru domāju apvienot ar savu dzimšanas dienu,» smaida Natālija.

Dizainere atklāj, ka šovasar modē ir pūdertoņi, tonis var būt rozā, zaļš, dzeltens, bet galvenais, lai ir pūderkrāsu piesitiens.

«Man par prieku arī miesas krāsas toņi ir modē, nekas nevar būt skaistāks kā sieviete miesas krāsas kleitā un kurpēs, tas rada iespaidu, ka viņa ir kaila, un tas ir seksīgi,» tā Jansone.

Tāpat modē ir safari krāsas, koraļļu zilā krāsa, bet šādas krāsas galvenokārt tiek izmantotas pludmales kleitiņās.

«Daudzi jautā, kā dizaineri izvēlas, kuras krāsas būs modes tendences konkrētajā sezonā; tas ir ļoti vienkārši, dodoties uz audumu izstādēm, dizaineri izvēlas audumus un tad domā, kādus tērpus no tiem darināt. Ja esi kolekciju veidojis vienās krāsās un pamani ko jaunu un interesantu, tu to iegādāsies, un tā veidojas krāsu izvēle sezonām,» smaida Jansone.

Jansone uzsver, ka Latvijā vienmēr ir bijuši moderni cilvēki, vienmēr skaisti saposušies vairāk nekā citu valstu iedzīvotāji.

Mūsdienās visur atrodami dažādi tīklu veikali, kuros viss apģērbs ir stilīgs un, kaut ko nopērkot, nevar nošaut greizi, bet, tā kā latviešiem piemīt izcila modes izjūta, arī bez šādiem veikaliem visi ir moderni.

«Es vienmēr iedvesmojos no redzētā uz ielām, sievietes ir tik koptas, skaisti apģērbušās. Pie mums nav kā Zviedrijā, kur sievietes un vīrieši staigā vienādā apģērbā, izvēloties «unisex» apģērbu. Ja visi ir pa vidu, tas nav stilīgi, sievietēm ir jābūt vai nu sievišķīgām, vai vīrišķīgām, tad to var veidot par stilu,» atklāj Jansone.

Mūsu valstī ar stila izjūtu un skaistumu viss ir kārtībā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu