MTB riteņbraucējs Pētersons: Ar sezonas sākumu esmu apmierināts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zigismunds Zālmanis

Trešdien uz 1. Eiropas spēļu mājvietu Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku devās pirmais no deviņiem Latvijas riteņbraucējiem - Arnis Pētersons. 21 gadu vecajam cēsniekam, kurš ar saviem rezultātiem Pasaules kausa posmos pārrakstījis Latvijas MTB vēsturi, starts Eiropas spēļu MTB XCO krosa sacensībās gaidāms sestdien.

Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku ar krāšņu atklāšanas ceremoniju piektdien tiks atklātas pirmās Eiropas spēles. Šā gada Eiropas nozīmīgākais sporta forums ilgs no 12. līdz 28. jūnijam. Tajā piedalīsies vairāk nekā seši tūkstoši kontinenta atlētu no 50 valstīm 20 sporta veidos. Latvijas komandas sastāvā ir iekļauti 67 sportisti, kuri sacentīsies 17 sporta veidos.

Uz Baku dosies arī kopumā deviņi Latvijas riteņbraucēji. Mūsu valsts būs pārstāvēta BMX, šosejas un MTB riteņbraukšanas veidos. No BMX braucējiem Baku startēs Edžus Treimanis, Rihards Veide, Kristens Krīgers un Sandra Aleksejeva. Šosejas riteņbraukšanā dalībnieku vidū būs – Toms Skujiņš, Gatis Smukulis, Aleksejs Saramotins un Dana Rožlapa. Tikmēr MTB Olimpiskā krosa (XCO) disciplīnā startēs Arnis Pētersons.

21 gadu vecais cēsnieks un trenera Vilmāra Tomsona audzēknis Pētersons trešdien kā pirmais no Latvijas sportistiem devies uz Eiropas spēļu mājvietu Baku. Arnis 2015. gada sezonu iesācis ļoti apņēmīgi. Sasniegtie rezultāti starptautiskajās sacensībās ir augstākie Latvijas MTB riteņbraukšanas vēsturē. Arnis izcīnīja attiecīgi 12. un 13. vietu Pasaules kausa izcīņas posmos XCO krosa disciplīnā U23 vecuma grupā.

Eiropas spēlēs elites un U23 grupas braucēji cīnīsies vienkopus, sadalot pa vienam medaļu komplektam vīriešu un sieviešu sacensībās. Pavisam uz starta stāsies 46 sportisti. Dalībnieku vidū par galveno favorītu jāmin leģendāro šveicieti un daudzkārtējo pasaules čempionu Nino Šurteru. Tikmēr no Baltijas valstu pārstāvjiem, bez Arņa Pētersona, startēs arī pēdējo gadu Igaunijas izlases līderis Martins Loo.

Arnis Pētersons nelielā intervijā pirms došanās uz Baku

Sezonas pirmajos starptautiskajos startos tev ir izdevies pārrakstīt Latvijas MTB vēsturi, divreiz iekļūstot Pasaules kausa TOP 15 skaitā. Kā pats skaties uz sezonas pirmajiem startiem?

Ar startiem esmu apmierināts! Zināju to, kādu darbu ieguldu treniņu procesā. U23 gadi sāk iet uz otru pusi. Pirmajā posmā vēl nezināju, par ko tieši esmu gatavs cīnīties. Tikai pēc finiša Čehijas posmā jutu, ka pārāk daudz biju sataupījies. Cerēju, ka Vācijā izdosies iekļūt TOP 10, bet sajūtas vairs nebija tik labas. Startā sanāca neliela saķeršanās, pēc kuras pārcentos ar labākas starta pozīcijas atgūšanu. Atkopjoties no cīņas par labāko pozīciju, atkal zaudēju pietiekami daudz vietu, ko apliecina tikai 33. apļa laiks. Bija vēl arī dažas taktiskas kļūdas un neveiksmes. Jebkurā gadījumā esmu apmierināts ar sezonas pašu sākumu.

Kāds bija tavs mērķis sezonas pirmajai daļai?

Mums ir viens galvenais mērķis šajā sezonā - iespēju robežās sagatavoties pasaules čempionātam Andorā. Šeit starts ir ļoti augstu kalnos. Jau tagad zinām, ka mums kā sportistiem no zemienes ir grūti kam tādam sagatavoties.

Jau šīs nedēļas nogalē Baku būsi vienīgais Latvijas pārstāvis Eiropas spēlēs MTB XCO krosā. Ko vēlies paveikt šajās sacensībās?

Nezinu vēl, uz kādu rezultātu varu cerēt. Zinu tikai to, ka būs gandrīz visi labākie pasaules braucēji, kuri gribēs cīnīties par augstākajām vietām. Es ceru būt priekšā igaunim Martinam Loo, kurš arī šobrīd ir pietiekami labā formā.

Cik daudz esi paguvis iepazīties ar Baku trasi?

Ar trasi nav sanācis iepazīties, nezinu arī, cik augstu tā būs. 10. jūnija vakarā lidojam uz Baku, tad arī redzēs, pēc kā izskatās.

Kāda nozīme tavā līdzšinējā karjerā ir iespējai pārstāvēt savu valsti lielākajā Eiropas sporta forumā šajā gadā?

Domāju, ka Baku tiks gūtas labākās izjūtas priekš RIO 2016, protams, ja vispār būs iespēja tur aizbraukt. Šis man būs jau trešais starptautiskais olimpiskais pasākums. Pirms tam esmu piedalījies arī 1. Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāde 2011. gadā Čehijā un arī gadu vēlāk notikušajā pirmajā Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiādē Austrijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu