Laura Raila darbu pārpilnībā mēģina atrast laiku dziedātājas karjerai (22)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Jaunā dziedātāja Laura Raila aktīvi iesaistās Jūrmalas jauniešu dzīvē, veidojot dažādus konkursus, koncertus, vadot muzikālas nodarbības, laiks jauniešiem tiek veltīts tik daudz, ka bieži vien jaunajai sievietei neatliek laika nodoties savas karjeras attīstībai. Tuvojas konkurss «Popfestjūrmala», kuru rīko Laura Raila kopā ar savu mammu Indru Railu.

Vokālistu un popgrupu konkurss «Popfestjūrmala» notiek jau 5. gadu pēc kārtas, to Laura Raila rīko kopā ar mammu Indru Railu. Uz Jūrmalu katru gadu brauc jauni dalībnieki, kā arī iepriekšējo gadu dalībnieki konkursā piedalās atkārtoti, tādā veidā viņi spēj pārbaudīt savu attīstību, un Laurai ir liels prieks katru gadu vērot, kā dziedātāji ir vokāli auguši.

Konkursam var pieteikties līdz 9.jūnijam, bet pats konkurss norisināsies 15.jūnijā.

«Šogad mūsu žūrijas sastāvu ir papildinājis spilgts vokālais pedagogs Edgars Kramiņš, kā arī jazz vokālā pedagoģe un dziedātāja Inga Bērziņa, kura jauniešiem dziedāt māca Doma kora skolā. Žūrijas sastāvā jau otro gadu būs arī Uldis Marhilevičs, ar kuru izveidojusies laba sadarbība,» skaidro Laura.

Foto: Nauris Garkaklis

Laura uzskata, ka vokālie konkursi neveido zvaigznes, tas būtu skaļi teikts, taču gadu gaitā konkursi dziedātāju padara par personību, tie ļauj virzīties uz priekšu muzikāli, tie rada dziedātājā lielāku pārliecību par sevi, saviem spēkiem, kā arī parāda, pie kā vēl vajag piestrādāt. Ir daudzi spilgti, gadu gaitā iepazīti vokālisti un popgrupas, kuri, ja nepametīs iesākto, par zvaigznēm noteikti kļūs.

«Protams ir tādi jaunieši, kuri iemācās dziesmu un izpilda to vairākus gadus pēc kārtas konkursos un neko jaunu neapgūst. Uzskatu, ka ar vienu un to pašu dziesmu var braukt uz diviem konkursiem, jo, dziedot gadu, dziesma ir perfekta, bet jautājums, vai citu dziesmu arī var atskaņot labi? Drīzāk nē! Tādēļ es iesaku neapšmaukt sevi, jo tikai ar jauniem izaicinājumiem, jaunām iemācītām dziesmām mēs spējam virzīties uz mērķi,» stāsta Laura.

Laura uzsver, ka konkursos labas vietas nedabūsi, ja neko nevari izdarīt, bet, dodoties uz vokālistu šovu, tevi var tajā paņemt, pat ja dziedi slikti, jo tiek meklēti gan labi vokālisti, gan personības.

«Pāragra slava, kameras, daudzi ar to netiek galā, pašiem gan šķiet, ka tiek, mainās attieksme pret pārējiem, ceļ degunu gaisā, bet īstenībā augt un augt. Katram dziedātājam ir jāaug, arī man, protams, nedrīkst apstāties labsirdībā un domāt, ka esi visu apguvis.

Foto: Nauris Garkaklis

Konkurss «Popfestjurmala» konkursantiem sniedz iespēju pārbaudīt savas spējas daudzu dalībnieku vidū, ir arī motivācija dziedāt – laba, kompetenta, profesionāla žūrija un, protams, balvas, šogad to ir vēl vairāk un krāšņākas. Grand Prix ieguvējam solistam - ieraksts profesionālā skaņu studijā, toties popgrupai - profesionāla skaņu ierakstu sistēma.

«Jūrmalā tiešām daru daudz ko, mācu gan privātajā, gan valsts dārziņā dziedāt, Jūrmalas kultūras centrā jau astoņus gadus vadu bērnu vokālo ansambli, kurš piedalās koncertos Latvijas pilsētās, un pavisam nesen mani uzaicināja mācīt mūziku pavisam maziņiem, sākot pat no sešu mēnešu vecuma, līdz pieciem gadiem «Mazajā Jūrmalniekā» Dubultos. Protams, ir arī privātstundas. Darba pilnas rokas,» smaida Laura.

Foto: Nauris Garkaklis

Par spīti darba pārpilnībai, arī savu karjeru Laura cenšas bīdīt un atrast laiku, lai to darītu, 13.jūnijā plānots koncerts ar jaunu meiteņu trio, kas sevi prezentēs jau pavisam drīz.

«Esmu laimīga, jo daru to, kas visvairāk tīk. Vēlos novēlēt arī citiem, kam patīk dziedāt: uzdrošinieties, esiet mērķtiecīgi, un jūs tiksiet sadzirdēti, visam var atrast laiku, ja vien to patiesi vēlas,» nobeigumā saka Laura.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu