Vasaras saulgriežu deju uzvedums «Kad balti mākoņi līgo»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ielīgot Jāņus šogad visi aicināti Cēsu Pils parkā. 21.jūnijā, Saulgriežu vakarā, plkst. 22.00 notiks deju koncerts, kurā caur mūziku un dejām tiks apspēlētas šīs nakts senās tradīcijas un mistērijas, kas vijas cauri gadsimtiem.

Saulgriežu un Jāņu tradīcijas katrā ģimenē ir citādākas un tiek nodotas paaudžu paaudzēs. Teju katrā dzimtā ir kāda tradīcija, kas tiek ievērota un turēta cieņā cauri laikiem. Šajā deju uzvedumā Cēsu novada amatiermākslas kolektīvi ļaus ieskatīties savās svētku svinēšanas tradīcijās un paražās, kā arī aicinās skatītāju aizdomāties par tradīcijām savās ģimenēs.

Deju uzvedums «Kad balti mākoņi līgo» ir kļuvis par neatņemamu Jāņu ielīgošanas pasākumu Cēsīs, kurā piedalās Cēsu novada amatieru kolektīvi. Šogad pasākumu ar dejām krāšņāku darīs deju kolektīvi Raitais solis, Randiņš, Kande, Saulgrieži un Dzirnas, savukārt muzikāli bagātinās bērnu un jauniešu popgrupa «HEY» un pūtēju orķestris «Cēsis». Pasākuma īpašie viesi TDA «Liesma».

Horeogrāfija - Andis Kozaks

Režija - Ieva Niedre

Koncertu vadīs Gunita Bārda

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu