Kiprā atkal pieaug banku depozītu apjoms

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PATRICK BAZ / AFP

Banku depozītu apjoms Kiprā aprīlī palielinājās pirmo reizi kopš 2012.gada, tomēr šo pieaugumu galvenokārt veicināja noguldījumi no Eiropas Savienībā (ES) neietilpstošām valstīm, liecina Kipras Centrālās bankas apkopotie dati.

Depozītu apjoms Kipras bankās aprīlī palielinājās par 266,3 miljoniem eiro, kas sekoja martā reģistrētajam samazinājumam par 247,2 miljoniem eiro.

Kipras iedzīvotāju depozīti samazinājās par 243,9 miljoniem eiro, bet citu ES iedzīvotāju depozīti saruka par 16 miljoniem eiro.

Tikmēr depozīti no pārējām valstīm palielinājās par 526,6 miljoniem eiro.

Kā vēstīts, pagājušā gada pavasarī Kipra panāca vienošanos ar Eiropas Komisiju, Eiropas Centrālo banku un Starptautisko Valūtas fondu par desmit miljardus eiro vērtas glābšanas programmas saņemšanu, lai nodrošinātu palīdzību valsts ekonomikai un banku sistēmai.

Šīs programmas gaitā tika pieprasīta Kipras otras lielākās bankas «Laiki Bank» likvidācija un nodevas piemērošana noguldījumiem virs 100 000 eiro lielākajā bankā «Bank of Cyprus».

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu