Lasīšanas dienas zibakcijā piedalās vien daži cilvēki (28)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Lietainā laika dēļ Lasīšanas dienas zibakcijā, kas šodien no plkst. 12 līdz 12.15 notiek Esplanādē, piedalās vien pieci cilvēki. Zibakcijas norises vietā mediju pārstāvju ir vairāk nekā akcijas dalībnieku.

Viena no akcijas dalībniecēm, Ērika Lanka, atzina, ka akcijā būtu piedalījusies jebkādos laika apstākļos. Viņa pastāstīja, ka vēlas, lai citiem tāpat kā viņai veidotos labā atkarība no lasīšanas. Pēc Lankas domām, ir pilnīgi atšķirīgi lasīt mājās portatīvajā vai planšetdatorā vai iedziļināties grāmatā, kura ir taustāma - īsta. Dalībniece uz akciju līdzi bija paņēmusi Ojāra Vācieša dzejoļu krājumu, kurš, pēc viņas teiktā, ir mazliet noplucis, jo iemīļots un daudz lasīts.

Akcijas dalībnieks Uģis Niedra pastāstīja, ka par Lasīšanas dienu uzzinājis laikrakstā un uz Esplanādi devies, jo grāmatas viņam patīk jau kopš bērnības. Lasīšanai viņš bija paņēmis Edvarta Virzas «Straumēnus» - vienu no pašam tīkamākajām grāmatām. Niedra atzina, ka bija gaidījis lielāku atsaucību akcijai. Viņš norādīja, ka lietum nevajadzētu būt traucēklim, ja cilvēks vēlas kaut ko darīt.

Kāds jaunietis par Lasīšanas zibakciju bija uzzinājis mikroblogošanas vietnē «twitter.com» un speciāli nopircis grāmatu lasīšanai. Zibakcijas laikā kāds tēvs deva lasīt grāmatu arī savam bērnam ratiņos. Līdz akcijas beigām jau esošajiem lasītājiem bija pievienojušies vēl vairāki citi cilvēki ar grāmatām. Vairāki akcijas dalībnieki arī pēc akcijas beigām palika lasīt līdzpaņemtās grāmatas kultūras vasarnīcā «Esplanāde 2014» zem jumta.

Kā ziņots, šodien no plkst. 12 līdz 12.15 visā Latvijā otro reizi notika Lasīšanas dienas zibakcija, kuras laikā interesenti bija aicināti paņemt savu mīļāko grāmatu un šo laiku veltīt tās lasīšanai.

Lasīt gribētāji Rīgā, kuri vēlējās lasīt kopā vienuviet, tika aicināti šajā laikā pulcēties Esplanādes laukumā, līdzi ņemot savu grāmatu.

Lasīšanas diena ir daļa no projekta «Atbalsta programmu izstrāde un īstenošana sociālās atstumtības riskam pakļauto jauniešu atbalsta sistēmas izveidei», ko īstenoja Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultāte sadarbībā ar sešām Latvijas augstskolām, 15 pašvaldībām, 39 izglītības iestādēm, piecām nevalstiskajām organizācijām un Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības un satura centru.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu