«Rīgas 2014» ietvaros Vecmīlgrāvī notiks Piena svētki (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtinš Otto

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ietvaros jau piekto reizi norisināsies Piena svētki, kas no viegla draugu eksperimenta izauguši līdz Rīgai mīļam pilsētas festivālam. Šogad Piena svētki norisināsies divās Rīgas apkaimēs, 8. jūnijā «Piens Fest Ziemeļblāzma» kultūras pilī «Ziemeļblāzma» Vecmīlgrāvī kopā ar Latvijas Radio programmu Klasika un 3. augustā «Piens Fest Spēle» Lucavsalā sadarbībā ar Pieci.lv. Piena svētki kultūras pilī «Ziemeļblāzma» 8. jūnijā sāksies plkst. 14. Ieeja bez maksas.

«Piens Fest Ziemeļblāzma» programmas uzsvars ir uz šā brīža aktuālās vietējās mūzikas un citu kultūras vērtību apzināšanu un kopā savešanu. Paralēli ievērojamu mākslinieku priekšnesumiem blakus un apkārt notiks mākslas darbnīcas, spēles un citas aktivitātes. «Piens Fest Ziemeļblāzma» svētku pasākumā uzstāsies daudzi talantīgi un oriģināli mākslinieki: Raimonds Tiguls, mūziķi no Imanta Ziedoņa fonda «Viegli», Vestards Šimkus, jauniešu koris «Kamēr…», grupas «Instrumenti» mūziķis Shipsi, Latvijas Radio Bigbends ar solistiem Kristīni Prauliņu un Intaru Busuli.

Piena svētkos Raimonds Tiguls uzstāsies kopā ar stīgu kvartetu «Sinfonietta Rīga», koklētāju Laimu Jansoni, armēņu tautas pūšaminstrumentālistu Levonu Tevanjanu, solistēm Kristīni Kārkli-Puriņu un Jolantu Strikaiti.

Mūziķi no Imanta Ziedoņa fonda «Viegli» atskaņos savas oriģināldziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem, uz skatuves kāps Jānis Holšteins-Upmanis, Māra Upmane-Holšteine, Renārs Kaupers, Jānis Strapcāns, Raimonds Gusarevs, Kārlis Kazāks un Jānis Šipkēvics.

Pazīstamākais un atzītākais latviešu pianists pasaulē Vestards Šimkus kultūras pilī «Ziemeļblāzma» spēlēs Ferenca Lista, Roberta Šūmaņa, Džordža Geršvina, kā arī paša komponētus skaņdarbus.

Jauniešu koris «Kamēr…» dziedās daļu no savas nupat pirmatskaņojumu piedzīvojušās programmas Amber songs ar dažādām latviešu tautasdziesmām, kuras īpaši šim projektam atlasījis etnomuzikologs Valdis Muktupāvels. Apdares rakstījuši 17 komponisti no visas pasaules, par pamatu ņemot vēsturiskā Dzintara ceļa valstis un dzintara nozīmi mūsu folklorā.

Grupas «Instrumenti» mūziķis Shipsi Piena svētkos uzstāsies kopā ar Matīsu Čudaru un Lennartu Hejndelu no «blondeblackblond», koklētāju Laimu Jansoni, bundzinieku Ivaru Arutjunjanu un arfisti Elizabetu Lāci.

Latvijas Radio Bigbends atskaņos jaunākās R.Paula džeza dziesmas, pasaules džeza mūzikas klasiku un Latvijas mūziķu oriģinālkompozīcijas.

No plkst. 18:15 «Piens Fest Ziemeļblāzma» tiešraide Latvijas Radio programmā «Klasika».

Sniedzot atbalstu šā gada nozīmīgākajiem Eiropas kultūras notikumiem Latvijā, ERGO kā Rīga 2014 oficiālais apdrošināšanas partneris dāvina apdrošināšanu šim un citiem lielākajiem svētku programmas pasākumiem.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas arī nodrošina tehnoloģisko atbalstu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu