Pirmizrāde slavenajam «Kabarē». Ieskaties foto! (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

29.maijā Latvijas Nacionālajā teātrī pirmizrāde Džo Masterofa, Džona Kendera un Freda Eba pasaulslavenajam mūziklam Kabarē.

Smeldzīgais un sentimentālais mīlestības stāsts starp jauno kabarē dziedātāju Salliju Boulsu un amerikāņu rakstnieku Klifu Bredšovu 1930. gadā Berlīnē ir tas pats stāsts, ko savā laikā filmā Cabaret uzņēma Bobs Fose un saņēma par to ASV Kinoakadēmijas 8 Oskarus. Ar Sallijas Boulsas lomu šai filmā pasaules slavu ieguva Laiza Minelli, bet tas bija iespējams, pateicoties izcilajai, neatkārtojamajai, lipīgajai un melodiskajai mūzikai. Nacionālā teātra izrāde ir balstīta uz Brodveja uzvedumu, varoņi un viņu likteņi no filmas nedaudz atšķirsies, taču tiks izmantotas visas dziesmas un muzikālie numuri.

Ļaudis, kas mīt Kabarē pasaulē, ir iluzoras brīvības pārņemti.

Tur ir 19 gadus vecā Sallija, angliete, kam Londonā nav izdevies kļūt par aktrisi, tāpēc viņa izmēģina spēkus Vācijā. Tur ir arī topošais amerikāņu rakstnieks Klifs, kas izmisīgi ceļo pa Eiropu, vākdams iespaidus un dzīdamies pakaļ iedvesmai. 1930. gada Berlīnē viņi satiekas, un abu mīlas stāsts līdzinās reibinošam sapnim. Savukārt Šneidera jaunkundzes īres istabās dzimst ne tikai Sallijas un Klifa mīlestība, te mīlu drošsirdīgiem jūrniekiem pārdod Kosta jaunkundze un sapni par laimīgām vecumdienām lolo augļu tirdziņa īpašnieks Šulca kungs. Bet aiz šī dzīvokļa sienām sāk liesmot pasaule, rībēt bungas un maršēt tīrasiņu vācieši, kam arī ir savs sapnis - par pasaules pārveidošanu.

«Smeldzīgs stāsts par likteņiem un pasauli, kas gribēja paglābties no nākotnes un intuitīvi negribēja nekā zināt par rītdienu. Dzīvot šodien un būt. Just. Dziedāt. Saglabāties un apturēt laiku. Sallijas pievilcība slēpjas viņas domāšanā: visi cilvēki ir skaisti, lai arī kādi tie būtu. «Viņa sēž špagatā – ar katru kāju savā laivā – un ir atkarīga no slavas, dziedāšanas, sapņa, alkohola, aplausiem. Sallija vēlas, lai pilnīgi visi viņā iemīlas – katrs stabs,»- tā par topošo izrādi režisore Indra Roga.

Lomās: Agnese Cīrule vai Rūta Dišlere, Ainārs Ančevskis vai Uldis Siliņš, Mārtiņš Brūveris, Ģirts Liuziniks, Marija Bērziņa, Egils Melbārdis, Gundars Grasbergs, Maija Doveika, Zane Dombrovska, Liene Sebre, Alise Polačenko, Samira Adgezalova, Kaspars Dumburs, Jānis Āmanis, Jurģis Spulenieks, Kristaps Ķeselis, Raimonds Celms.

Izrādē skanēs dzīvā mūzika: pianists Madars Kalniņš un meiteņu instrumentālā grupa Sus Dungo.

Režisore Indra Roga, kostīmu māksliniece Anna Henrihsone, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, horeogrāfe Inga Raudinga, Jura Vaivoda muzikālais noformējums. Dziesmu tekstus ir atdzejojis Edvīns Raups.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu