«Dinamo» šefs: Ceru, ka Ozoliņš saprot, kur iesaistās (71)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nu jau karjeru beigušajam leģendārajam Latvijas hokeja aizsargam Sandim Ozoliņam šobrīd ir īstais vecums, lai iesaistītos politikā, uzskata Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas «Dinamo» padomes priekšsēdētājs Juris Savickis.

Otrdien Ozoliņš Latvijas Televīzijas raidījumā «1:1» paziņoja par savas profesionālās karjeras beigām, kā arī nodomu iestāties politiķa Einara Repšes dibinātajā biedrībā «Latvijas nākotnes forums», lai izmēģinātu savus spēkus politikā.

«Šāds Ozoliņa nodoms iesaistīties politikā ir interesants. Katrs cilvēks taču domā par savu nākotni, pareizi?

Ozoliņš ir cienījams cilvēks, un domāju, ka viņam viss izdosies,» sacīja Savickis.

«Ozoliņš ļoti palīdzēja «Dinamo» komandai - spēja «savākt» jaunos vienības hokejistus. Vēlu viņam veiksmi. Cerams, ka viņš spēs būt arī par tautas «savācēju«. Sandim apkārt ir pozitīva aura, un mums tādi cilvēki kā viņš ir vajadzīgi. Ceru tikai, ka viņš pilnībā saprot, kur iesaistās.»

Ozoliņš visas sezonas, kuras pavadīja «Dinamo» komandā, bija tās kapteinis. Savickis izteicās, ka vieta jau nu tukša nepaliks, taču tāds kapteinis, kāds bija 41 gadu vecais aizsargs, ir tikai viens. «Ir vairāki veidi, kā izvēlēties kapteini. To dara demokrātiskā stilā, kad balso komandas hokejisti, vai arī to izvēlas treneri.»

Kā iemeslu beigt sportista karjeru Ozoliņš raidījumā minēja veselību, jo vairs nebūtu gatavs vienu sezonu aizvadīt tik augstā līmenī. Tam piekrita arī Savickis, sakot, ka «slodzes profesionālajā sportā šobrīd ir šausmīgi lielas un spēlētājus piemeklē visādi savainojumi».

«Uzskatu, ka Ozoliņš šobrīd ir labākajā vecumā, lai ietu prom no sporta.

Tāpat viņa gadi ir labākie, lai dotos politikā un sāktu kaut ko jaunu un negaidītu,» piebilda Savickis.

Ozoliņš 1996.gadā ieguva Stenlija kausu, spēlējot Kolorādo «Avalanche» vienības sastāvā. Tāpat latvietis septiņas reizes piedalījies līgas Visu zvaigžņu spēlē. Kopumā viņš 15 sezonu laikā aizvadījis 1012 NHL spēles, kurās guvis 190 vārtus un izdarījis 464 rezultatīvas piespēles.

Ozoliņš karjeru Latvijas izlasē sākotnēji beidza pēc Turīnas olimpiskajām spēlēm, tomēr pērn negaidīti atgriezās valstsvienībā un šogad tai palīdzēja sasniegt ceturtdaļfinālu Soču olimpiskajās spēlēs.

Profesionālā hokejista karjeru Ozoliņš sāka 1990.gadā Rīgas «Dinamo» sastāvā, bet nākamā gada NHL draftā viņu ar 30.numuru izvēlējās Sanhosē klubs «Sharks». Gadu vēlāk latvietis debitēja NHL, kur spēlēja līdz 2008.gadam, bez «Sharks» un «Avalanche» komandām spēlējot arī Karolīnas «Hurricanes», Floridas «Panthers», Anaheimas «Mighty Ducks» un Ņujorkas «Rangers» vienībās.

Ozoliņš 2009.gadā atgriezās profesionālajā hokejā, pievienojoties Rīgas «Dinamo» komandai. Viņš tajā pavadīja nākamās trīs sezonas, 2012./2013.gada sezonā spēlēja Krievijas klubā Mitišču «Atlant», bet pērn atgriezās Rīgas komandā vēl uz vienu sezonu.

Latvijas izlases sastāvā Ozoliņš piedalījies 2001. un 2002.gada pasaules čempionātos, kā arī 2002., 2006. un 2014.gada olimpiskajās spēlēs. Tāpat viņš 2011.gada pasaules čempionātā izmēģināja Latvijas izlases ģenerālmenedžera lomu.

Par panākumiem savā profesionālajā karjerā Ozoliņš ticis apbalvots ar trešās šķiras Triju Zvaigžņu ordeni.

Komentāri (71)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu