Kemerons cenšas mīkstināt savu izteikumu efektu ES referenduma jautājumā

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons pirmdien paziņoja, ka viņa iepriekšējie izteikumi par to, ka ministriem, kas gatavojas aicināt britus balsot par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES), valdība būs jāatstāj, esot nepareizi iztulkoti.

Kemerons, kas apsolījis pirms referenduma sarunās ar Briseli panākt Lielbritānijas dalības nosacījumu pārskatīšanu, izpelnījies par saviem izteikumiem britu preses nosodījumu, laikrakstiem viņu apsūdzot pazemojošā laipošanā šajā jautājumā.

«Man skaidrs, ka tas, ko teicu, ir nepareizi iztulkots,» preses konferencē pēc Vācijā notikušā G7 samita, atzina Kemerons.

Viņš norādīja, ka brīdinājums ministriem attiecas vienīgi uz laika periodu, kamēr norisinās sarunas ar ES, taču viņš joprojām atteicās atbildēt uz jautājumu, vai referendumā kabineta locekļiem tiks piešķirts «brīvai balsojums».

Kā ziņots, saskaņā ar mediju izplatīto informāciju Kemerons svētdien brīdinājis savus ministrus, ka viņiem jāatbalsta valsts palikšana ES vai arī jāpamet valdība.

«Visi valdībā ir parakstījušies zem programmas, kas izklāstīta konservatīvo manifestā,» G7 samita laikā norādīja Kemerons.

Viņš brīdinājis, ka visiem ministriem jāatbalsta sarunas ar ES par reformām un referendums, kura rezultātam jābūt pozitīvam.

Vairāk nekā 50 britu likumdevēji ir izteikušies, ka iestāsies par Lielbritānijas aiziešanu no ES, ja vien Kemeronam neizdosies panākt milzīgu piekāpšanos no Briseles puses.

Kopš pārvēlēšanas premjera amatā pagājušajā mēnesī Kemerons apņēmīgi virza uz priekšu ieceri par reformu īstenošanu ES, meklējot citās Eiropas galvaspilsētās atbalstu saviem priekšlikumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu